avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorti

Vin cu rugamintea la Dv sa -mi dati raspuns la urmatoarea problema:
Sint casatorita cu un cetatean italian in anul1993,casatoria fiind legalizata in Austria
casatorie care a fost recunoscuta si in Rominia(posed certificat de casatorie).Ultima data am locuit impreuna in Germania.Am hotarit impreuna sa divortam si eu sa vin
inapoi in tara definitiv. Eu am cetatenie romina, iar sotul cetatenie italiana.Intrebarea mea este: -pot sa divortezi in rominia,ce acte sint necesare,si care este taxa aproximativ.Va multumesc anticipat KRISZTINA
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 19:24, 8 Noiembrie 2010
instanta competenta cu desfacerea casatoriei e cea austriaca.
Daca aveti certificat de casatorie si in Romanai, puteti divorta si in
Roamania.
Pentru introducerea actiunii dde divort este necessar sa depuneti
certificatul de casatorie si de nastere a copiuilor, da ca e cazul.
Taxa de timbru pentru introducerea actiunii de divort este de 39 de lei
si timbru judiciar de 0,3 lei.
puteti divorta in romania potrivit legii 105/1992
Divortul este cirmuit de legea aplicabila potrivit art. 20.

Daca legea straina, astfel determinata, nu permite divortul ori il admite in conditii deosebit de restrictive, se aplica legea romana, in cazul in care unul dintre soti este, la data cererii de divort, cetatean roman.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort julio julio Sint romäncä,träiesc de 3 ani in Austria,cäsätoritä cu un cetätean Austriac,am o fetitä de 6 luni näscutä aici si este Austriacä. Dacä mä intorc ... (vezi toată discuția)
Divort in strainatate CataRaul CataRaul Buna ziua!Sunt casatorita de 11 luni in Austria(precizez ca sotul meu e cetatean austriac si casatoria s-a oficiat in Austria),acum vrem sa divortam.Pot face ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord victoria58 victoria58 Fiica mea este casatorita cu un italian si traieste in Italia .Casatoria s-a facut acolo,dar ar dorii divortul aici,ca sa se termine mai repede. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)