avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incalcarea proprietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incalcarea proprietatii

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si evantual ceva legi care sa ma ajute in solutionarea problemei de mai jos .
Parintii mei detin in mod legal cu acte de multi ani un teren,iar anul acesta vecinul nu a mai respectat hotarul intrand in suprafata terenului parintilor mei cu cca 6m,(a cules inclusiv recolta de pe terenul meu).Vazand acest lucru am anuntat primaria si politia in scris asupra acestei fapte.La cel putin o luna dupa anuntarea autoritatilor vecinul a facut si gard decat pe latura unde suntem vecini si a si arat pamantul,vazand acest lucru am anuntat iar politia si primaria ,dar nu am primit niciun raspuns
Ce pot sa fac sa rezolv aceasta problema?
Ma poate ajuta politia,primaria?
Trebuie sa apelez la nesimtire si sa ii daram gardul care este pe terenul parintilor?
Trebuie sa aplez la instanta?

Va multumesc anticipat si va astept sfaturile

Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 15:33, 9 Noiembrie 2010
apelati la instanta, cu o actiune care sa aiba urmatoarele capete de cerere: granituire , revendicare suprafata de teren , obligarea la ridicarea gardului si e bine sa apelati la un avocat caci nu va fi deloc simplu
Puteti sa mergeti la primarie sa luati suprafata de teren trecuta in rol si sa mergeti la vecin sai cereti sa respecte hotarele legale.Daca nu intelege atunci puteti sa mergeti in instanta unde prin hotararea ce o va da sa va recuperati reintregirea bunului imobil si eventualele daune ce v-au fost provocate in urma nerespectarii dreptului de proprietate.
oricum, urmariti si solutionarea plangerii depuse la politie ! va veti putea folosi la instanta si de dovada depunerii plangerii la politie
Buna seara,
Va multumesc frumos pentru ajutor
Credeti ca ar trebui sa mai astept o perioada de timp pentru a vedea si raspunsul institutiilor implicate,in ideea ca ar putea rezolva problema, obligandu-l pe vecin sa respecte hotarul conform documentelor si schitei existente, fara a se mai ajunge la instanta?sau sa apelez direct la instanta?
raspunsul "institutiilor" nu trebuie asteptat peste 30 de zile .
dar, mai trebuie informatii pentru un raspuns... de ex terenul este intabulat, are numar cadastral, aveti un PAD, plan cu viza OCPI(oficiu de cadastru)?

(este posibil ca vecinul sa aiba asa ceva si sa actioneze in cunostiinta de cauza)

astfel de situatii sunt teoretic de competenta politiei(dar pe "legiuitor" nu l-a dus capul ca politistul nu e si topograf si nici sa faca o "procedura" pentru astfel de cazuri).

in practica ar fi fost ideal ca dvs sa va construiti gardul si sa asteptati ca vecinul nemultumit sa va dea in judecata .... (poate ca a intrat pe aceasta pagina web inainte de dvs).

pentru a apela la instanta v-ar trebui raspunsul autoritatilor.
si trebuie sa stiti ca "instanta" in urma unei expertize tehnice judiciare (pe care o platiti dvs) va stabili o linie de granituire avand in vedere atat suprafata dvs cat si cea a vecinului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am făcut o sesizare la primărie ... maisonmirela maisonmirela Bună ziua, Am făcut o sesizare la primărie ca să mi se facă grănițuirea dintre cele două proprietăți. După anumit timp, am primit raspuns de la ... (vezi toată discuția)
Granituire valy 84 valy 84 Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat, sunt din Bucuresti am mostenit casa bunicilor si sunt cateva probleme cu ea, suprafata in acte este una in realitate ... (vezi toată discuția)
Lovire pe teren proprietate CEOFIOFI CEOFIOFI Buna ziua, Am incercat sa mut un gard pe terenul meu conf schitei cadastrale, deoarece intentionam sa vinde teren + imobil--iar vecinul nemultumit ca nu mai ... (vezi toată discuția)