avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Castigi un proces cu o condica de prezenta si cu niste ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Castigi un proces cu o condica de prezenta si cu niste martori?

Buna ziua!Am si eu o nelamurire.Am lucrat la o spalatorie auto o luna si jumatate.Mi-a facut contract part -time pe 4 ore(ca sa nu plateasca patronul la stat asa mult)cu brut de 320 lei,eu de fapt am lucrat in fiecare zi de luni pana duminica un schimb de 8 ore intr-o saptamana , celalalt schimb de 9 ore in alta saptamana, in fine un total de vreo 240 ore.Aveam procent din masini spalate(greu ajungeam la un salar minim pe economie,adica niciodata!).

Patronul era tare nesimtit,chiar daca nu aveam masini de spalat,ne punea la diverse treburi, sa stergem geamurile , sa dam cu aspiratorul pe la el prin birouri , etc , nu castigam nimica din asta, pt ca eram platit la masina spalata.Ne dadea niste bani la negru , cum s-ar zice,nu aveam treaba cu contractul(contractul era de fapt ca sa fie el in ordine la fisc).Era tare avar , i-ar fi convenit sa lucram pt el si la sfarsit de luna ,sa-i mai dam noi bani , angajatii.

Ce vroiam de fapt sa intreb...eu am copia la condica de prezenta pe 3 saptamani lucrate , unde se vede clar ca am lucrat sambata si duminica , nefiind platit dublu,pe condica fiind mai multe semnaturi la mai multi angajati.Am facut cu el doar un contract pe 4 ore inregistrat ok la ITM, insa fisa postului pe care scria programul de atatea ore (240) nu este semnata nici de patron , nici de ITM(normal cred eu ca se batea cap in cap cu programul de pe contract unde scria de fapt ca lucrez de luni pana vineri de la 7 la 11 (4 ore) fara sambete si duminici).As putea sa-l dau in judecata pt ca ne punea sa lucram sambata , duminica fara sa fim platiti dublu?nu aveam nici o zi libera, de fapt ne intelegeam cu colegii si lucram o duminica amandoua schimburile cum ar veni(15 ore)ca sa avem o duminica libera la 2 saptamani.

As castiga in instanta avand ca dovada condica de prezenta si eventual martori,cei care au mai semnat pe condica?Si daca as castiga , ce as castiga , si daca sa zicem ca i-as cere o despagubire materiala , cat as putea cere?(ca daca nu , nu cred ca ar avea rost o astfel de judecata din partea mea).

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 9 Noiembrie 2010
1. ITM-ul nu semneaza fisele de post . .. si nici nu se depun la ITM asemenea acte
2. In cazul unei actiuni in instanta aveti sanse de castig .. veti solicita proba cu inscrisuri (copii de pe condica de prezenta) si cu martori .
3. Trebuie sa precizati concret numarul de ore suplimentare pentru care solicitati obligarea angajatorului la plata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1 decembrie liber? papic papic Buna ziua, lucrez la o firma de transporturi la birou in ture de noapte, colegii mei de 1 decembrie sunt liberi, eu trebe sa ma duc la servici , am inteles ... (vezi toată discuția)
Repausul saptamanal mmica mmica Sunt angajata unei unitati de stat - apartine de Consiliul Judetean - cu program de L-D, 40 ore/sapt. Cele 2 zile libere sunt luate astfel - cand lucrez de L-S ... (vezi toată discuția)
Ore muncite pe saptamana tulceanul tulceanul spuneti-mi ,va rog, cate ore muncite rezulta pe saptamana cand se efectuiaza astfel : luni=12 ore;miercuri= 12 ore; vineri = 12 ore ; sambata = 5 ore; ... (vezi toată discuția)