avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
:P foarte interesant...in continuare... persista inteligenta...
nlore a scris:

imi spune si mie cineva ce e cu SINTEZELE astea de se cer a fi trimise de la unul la altul??? #-o

sunt cele de la Nomina lex, sau?
ar fi dragut sa-mi raspunda cineva.....X-(

Da, sunt cele de la Nomina lex.
Daca timpul va permite, doresc si eu pe e-mail sintezele la adresa de e-mail
consultantlegis@yahoo.com

Cu multumiri anticipate!

Este cert un lucru, examenul de anul acesta va avea 3 probe scrise, unul grila eliminatoriu si celalalte 2 vor fi sinteze cu cate o speta pentru fiecare disciplina.
Proba scrisa 2 - sinteze si spete din drept procesual civil, drept civil si OEPA
Proba scrisa 3 -sinteze si spete din drept procesual penal, drept penal si OEPA

Exista discutii la nivel UNBR ca examenul sa fie organizat intr-u singur centru INPPA, depinde de optiunile barourilor si numarul candidatilor. In cursa se afla Brasov si Cluj -Napoca , daca nu se va ajunge la desemnarea unui singur centru, examenul se va organiza doar in centrele INPPA.
Iar examenul se pare ca va urma aceleasi reguli exigente ca la BAC, camere video si supraveghetori pe post de gardieni. ( pe principiul ca toti candidati sunt prezumptivi infractori).
:closedtopic:

In zilele de 7 si 8 iulie 2011 la sedintele Comisiei Permanente a U.N.B.R si Consiliului U.N.B.R, au fost abordate urmatoarele probleme:

1.Dezbaterea si aprobarea proiectului de Regulament al examenului de primire in profesia de avocat;

2.Dezbaterea si aprobarea proiectului de modificare a Regulamentului de organizare si functionare a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (U.N.B.R) si de desfasurare a sedintelor Consiliului U.N.B.R, adoptat prin Hotararea Consiliului U.N.B.R nr 294/15 decembrie 2007;

3.Dezbaterea proiectului privind modificarile legislative ce se impun pentru imbunatatirea organizarii si functionarii sistemului C.A.A;

4.Constituirea comisiilor de lucru ale Consiliului U.N.B.R (proiect).
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
MIHAI DANAILA, Consilier juridic
chiar va fi un examen mai greu decat cel de admitere la inm? ar trebui sa fie atenti la cei din interior, cei ce organizeaza, supravegheaza si corecteaza. mi-au demonstrat "corectitudinea" lor la examenul de anul trecut.
corina_parloaga a scris:

buna ziua tuturor! nu am mai intervenit de ceva vreme pe aici, cu toate ca v-am urmarit intens :), dar aceste vesti nu-mi convin deloc....multumim Biancai si celor care ne tineti la curent cu ultimele noutati! te salut intr-un mod special si pe tine, Luiza! spor la invatat sa aveti!

Buna,Corina! Bine ai revenit! :)
Ne convin,nu ne convin...asta e! De parca ne intreaba pe noi cineva. Nu au acest "prost" obicei. Cu invataul? De la foarte bine in sus?

Exista discutii la nivel UNBR ca examenul sa fie organizat intr-u singur centru INPPA, depinde de optiunile barourilor si numarul candidatilor. In cursa se afla Brasov si Cluj -Napoca , daca nu se va ajunge la desemnarea unui singur centru, examenul se va organiza doar in centrele INPPA.
Iar examenul se pare ca va urma aceleasi reguli exigente ca la BAC, camere video si supraveghetori pe post de gardieni. ( pe principiul ca toti candidati sunt prezumptivi infractori).

Asta ar mai lipsi,ca sa fie setul complet. X-( Un singur centru de examen...
Si...de unde atata corectitudine si paza dintr-o data? Camere,"politie" etc...
Alte idei? Ne mai pot uimi cu ceva? ;)

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)