avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
Ma pregatesc si eu sa sustin examenul de intrare in Barou anul viitor si vroiam sa va intreb ce parere aveti de cartile de la Editura Nomina Lex scrise de avocatii Eduard Dragomir si Roxana Paliţă? Invata cineva dupa sintezele lor?
Eu vroiam sa cumpar intreg pachetul de 5 carti; cele pe care le am eu sunt din perioada 2003-2007, cand eram la facultate.
Am vazut de asemenea ca alti colegi de pe forum discutau de un examen tip grila. Asa se va da in 2012 sau am inteles gresit? Eu stiam de un examen de sinteza.
Stie cineva in mare care sunt subiectele pe care trebuie sa te axezi pentru examenul de anul viitor?
Ayana,
1. Nu sunt suficiente si in plus la examenul de anul viitor s-ar putea sa se dea din Noul Cod Civil,care va intra in vigoare la 1 oct. anul acesta,deci sintezele din 2010/2011 vor fi depasite.
2. Anul aceste au fost operate multe modificari in ceea ce priveste examenul de admitere. Tocmai am postat o parte din regulament si daca te uiti cu cateva pagini inapoi,colegii au fost postat si alte informatii in sensul asta.
Daca va ramane asa si in 2012...cine stie? Poate.
3. Nici asta nu se stie. Se va publica atat tematica de examen,cat si bibliografia. ;)
Buna!
Pentru examenul de anul acesta v-ati cumparat tratate noi? In sensul ca eu le am din perioada 2003-2010. Or fi depasite sau sunt ok?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
AndraProca, utilizator
am citit si eu ...e incredibil...
-imi cer scuze fata de colegii pe care i-am repezit cu zvonurile, fiind foarte apropiate de realitate
-va trebui sa citim cat mai mult sa acoperim tehnica de redare in examen tip grila si in scris!
-cat despre spete...sa ne ajute Dumnezeu!

spor si minte deschisa la invatat!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
omoplata, utilizator
Am urmarit cate ceva din forum, in ultimele zile.

In primul rand, doresc succes la toti.

Raportat la unele remarci la adresa modalitatii de examinare, dificultatii, comportamentului celor de la UNBR etc. De acord, acest examen a devenit unul foarte dificil. Dar, Va rog sa tineti cont ca nu pot fi decat beneficii, adevarat, pe termen mediu-lung. Romanul, in general, isi misca cu succes popoul doar in discoteca sau cand e strans cu usa. Daca nu ar fi un examen dificil atat la admitere, cat si la definitivat , nu ne-am mai obosi cu invatatul si am trai in eterna mediocritate. Referitor la faptul ca se dau spete... cei ce sustin ca asta e o aberatie sunt ignoranti, poate viitori activisti in UNBR, asa cum e azi:) De ce? Pai, imediat dupa admitere, vor avea pretentia sa-si gaseasca de munca, sa mearga in instanta. Dar, ii veti spune oare definitivului ca nu va bagati la spete? =)) veti informa clientul ca sunteti stagiar si nu va permiteti sa faceti practica? Haideti sa dam intai noi dovada de corectitudine si dupa aia sa o pretindem celor de la UNBR. Mi se pare imperios necesar ca un pretendent la pozitia de avocat ( chiar si stagiar) sa iaba capacitate de aplicare a teoriei. Ca sa nu mai zic: foaaarte multi stagiari au pretentii de definitivi. S-a tot militat mult pentru drepturile stagiarilor. Dar, proportional, e normal sa apara si obligatii.
Tot asa si cu OEPA. OEPA, buna - rea, trebuie sa fie" Tatal Nostru" pentru orice avocat. Altfel...ramanem unde suntem: cu o profesie foarte respectata in Romania.

Cel putin declarativ, UNBR doreste sa fie primiti in profesie doar juristi foarte bine pregatiti. Ce se ascunde in spate? Nu se poate spune cu siguranta. Cert e ca aproape toti cei ce intra acum vor fi mult mai bine pregatiti decat colegii lor inaintasi. Asftel incat selectia naturala isi va intra in paine. Ar vrea sa aiba concurenti puternici? Nu cred ca la asta se gandesc. Dar, am vazut atat de multi avocati foarte prost pregatiti care au si intrat si au si iesit devinitivi, incat si eu, in locul lor, demult as fi incercat sa impun un examen mai serios. Odata, fiindca terfelesc imaginea unei profesii care nu se bucura in Romania de respect tocmai din cauza lor si a doua, daca joci fotbal intr-o echipa de bombe, cam bomba o sa fii si tu.
Este adevarat, au dat dovada de nesimtire cei de la UNBR ( de exemplu cu afisarea rezultatelor anul trecut). Au dat dovada de incorectitudine, fiindca au primit toate cataplasmele in barou pana in urma cu vreo 3-4 ani ( aveau nevoie de cotizanti ), iar acum, ca sa intri, trebuie sa fii foarte tare.
Dar, cu ce e rau si ce trebuie facut ca sa-l eliminam din UNBR se pot scrie volume intregi. Dar nu suntem noi inca in masura sa ne batem capul cu asta.

Deci, Va invit sa rupem cartea, sa intram in barou si sa schimbam ceva de acolo. Ca daca s-ar trece prin examen doar la schelalait si latrat de dupa gard - ar pica foarte putini.

Tin sa precizez ca dau examen de admitere si eu anul acesta, nu de alta, dar sa se stie ca cele de mai sus le pretind a fi obiective( cel putin in mintea mea)

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)