avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
luiza2008 a scris:

Ayana,
1. Nu sunt suficiente si in plus la examenul de anul viitor s-ar putea sa se dea din Noul Cod Civil,care va intra in vigoare la 1 oct. anul acesta,deci sintezele din 2010/2011 vor fi depasite.
2. Anul aceste au fost operate multe modificari in ceea ce priveste examenul de admitere. Tocmai am postat o parte din regulament si daca te uiti cu cateva pagini inapoi,colegii au fost postat si alte informatii in sensul asta.
Daca va ramane asa si in 2012...cine stie? Poate.
3. Nici asta nu se stie. Se va publica atat tematica de examen,cat si bibliografia. ;)

Chiar daca se va introduce un nou cod civil ma gandesc ca modificari majore nu vor fi si deci nu cred ca manualele in cauza vor fi atat de depasite. Le coroboram cu noul text de lege. Intr-adevar, nu vor fi suficiente, insa ma interesau cat de bune sunt, contin explicatii usor de inteles, sunt "practice"...
Oricum, multumesc mult pentru raspuns.
buna, tuturor...am citit si eu anuntul de pe site-ul baroului Giurgiu, dar informatiile din anunt nu se au cu cele din regulament cel putin in ce ma priveste adica ptr "primirea in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii" la art 37 din Reg. spune in termeni generali ca: "examenul se sustine anual si consta in sustinerea unor probe scrise la" ...cele 5 materii, si fara a face trimitere la art.7 si art.8 din Reg.,...deci s-ar intelege ca ptr aceasta categorie de persoane modalitatea de examinare ar fi alta... Dar dragii de ei nu au mentionat... nici care, ?!...nici cand?!...
Asa ca as avea si eu o rugaminte daca stiti cumva ceva ...#-o
Spete sau practica judiciara (jurisprudenta) gasiti peste tot. Am avut ideea de vreo cateva luni sa-mi listez cateva, asa ca am luat ultimii 3 ani privitori la penal si procedura penala.
Gasiti pe [ link extern ]
[ link extern ] /
(introduceti institutia si primiti cate doriti doar sa le cititi)
Privitor la dreptul civil am o carte de Boroi cu ceva grile si spete dar este doar de parte generala pentru celelalte voi apela la web.
Cam dupa fiecare institutie analizata si studiata, am citit spete doar pentru a intelege mai bine. Astfel, am aflat mai multe si cu timpul te obisnuiesti si cu limbajul folosit de instante la redactarea unei hotarari, vezi si ce solicitari au partile in anumite situatii si solutia care se pronunta in speta respectiva. Interesant a fost cand am cautat despre betia voluntara completa, am gasit faptul ca "instanta retine ca in doctrina betia voluntara completa este...." tocmai citat din Mitrache. Concluzia, cititi bine si concentrat institutia, apoi institutia din cod, (daca vreti o mica sinteza pe o pagina nu strica) si apoi practica.
Succes:)
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
CocoHash, utilizator

Chiar daca se va introduce un nou cod civil ma gandesc ca modificari majore nu vor fi si deci nu cred ca manualele in cauza vor fi atat de depasite. Le coroboram cu noul text de lege. Intr-adevar, nu vor fi suficiente, insa ma interesau cat de bune sunt, contin explicatii usor de inteles, sunt "practice"...
Oricum, multumesc mult pentru raspuns.

NCC aduce destul de multe modificari importante,la care se adauga si institutii noi. Daca vrei sa iti faci o idee,citeste aici si vei vedea ca nu este chiar tat de simplu:
www.avocatnet.ro/content/for...
Eu nu vorbeam de manuale,ci de sintezele de la Nomina Lex. Si la manuale vei avea ce actualiza (evident,presupunand ca examenul din 2012 se va da din Noul Cod).
Oricum,pentru recapitularea finala,sunt ok si sintezele (sunt realizate intr-un mod accesibil,usor de parcurs si inteles,fara prea multe detalii),atunci nu mai este timp sa parcurgi tratate si cursuri stufoase. ;)
[:sorry::sorry::sorry: sa inteleg ca dr civil, dr procesual civil, dr penal si dr procesual civil le dam scris si organizarea dam tip grila sau cum???? ca nu mai inteleg nimic. Ma refer la ex de intrare in avocatura.

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)