Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.
Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.
Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
sistemul acesta nou de examen este unul dintre cele mai grele-cel putin din doua motive:
-nu se mai vrea sa intram multi sa nu li se ia cascavalul celor vechi (rarifierea clientilor...)
-si sistemul cu grile introdus anterior examenului teoretic-scris, pt motivul ca multi dintre candidati nici nu stiau care e diferenta intre invinuit si inculpat...ceea ce le dau dreptate aici-comisiei de organizare pt ca au stat corecteze lucrari cu o gramada de "perle" in ele si grile ne va separa cat de cat...-nu se poate sa fii chiar asa de nepregatit...
Mai ramanea sa ne bage si oralul si ne termina! :"> iar faza cu spetele e revoltator-pt ca iti ia din sanse drastic; am vb cu amici av definitivati-si au ramas paf despre spete la stagiari! -era logic sa le dea la definitivat (cum exista deja)-cand av stagiar deja are practica facuta si logica rutinata cat de cat si ii este mai usor sa le transpuna...
Cat despre sinteze-v-am mai scris-ele nu au facut prea mult la exam trecut dar pai la urmatorul...
Anul acesta s-a modificat si statutul, aici sunt modificarile: [ link extern ] ,
dar pana la 1 septembrie trebuie republicat statutul si se da o noua numerotare art.
moni`s, esti ca acele grile sunt actualizate? Pentru ca eu m-am uitat pe cuprinsul culegerii, pe ujmag.ro, si din cate am vazut nu prea corespund paginile...
Salutare tuturor!
Pana la urma examenul se va sustine sub forma de test grila- prima proba si spete- celelalte doua probe sau test grila - prima proba si spete+testare clasica sub forma de subiecte sinteza - celelalte doua?
Eu nici acum nu m-am lamurit...
Admitere barou 2014
manuelle
Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)