Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.
Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.
Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
a mai pus cineva aceasta intrebare, insa o voi relua eu intrucat am vazut ca nu s-a primit niciun raspuns:
Care credeti ca sunt cele mai indicate culegeri care sa cuprinda spete respectiv teste grila pentru fiecare materie si institutie in parte?
Cred ca cele mai indicate ar fi:culegerea lui M. Udroiu cu toate ca nu prea am auzit de acest personaj, insa lumea zice ca-i "beton", nu stiu daca este profesor, oricum este formator la inm, si bineinteles renumita carte (culegere) de teste grila pt magistratura de Mihaela Ciobanu, si am mai putea adauga culegerea de teste grila al lui Viorel Voineag.
salutare la toti!
intrebarea este adresata in primul rand celor care ati depus dosarele de inscriere. Ati atasat certificat de atestare psihistrica sau a fost suficient o atestare psihologica , pt ca au fosht cabinete la care am sunat si mi-au spus sa mai intreb , pt ca la inm s-au respins dosarele unde s-au atasat atestari psihiatrice....
merci. sporuri!!!
Buna,
Stiu ca sunt offtopic, dar am nevoie de ajutorul vostru:
Apostila cf Conventia de la Haga pentru polita de asigurare de garantie-
in cazul in care o societate de asigurari din Romania incheie un contract de asigurare de garantie in favoarea Ministerului Mediului statului italian pentru clienti transportatori de deseuri menajere , periculoase si altele comform directivelor UE este necesara apostila de la Haga pe aceste polite?
Conform conventiei apostila este necesara pe actele administrative/oficiale emise de autoritatile unui stat parte la conventie in vederea recunoasterii oficiale a documentului pe teritoriul altui stat membru, dar o societate de asigurari este persoana juridica privata, nu o autoritate a statului. Deci?
Orice raspuns cit de mic este apreciat. Multumesc anticipat.
Admitere barou 2014
manuelle
Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)