Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.
Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.
Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Intr-o hotarare INPPA se afisase ca vor fi 10 grile din OEPA, 20 din proc civila, 20 proc penala, 25 civil si 25 penal, dar ulterior nu am mai vazut nimic pe site-urile UNBR si INPPA legat de asta. Stie cineva daca este asa sau nu? A sunat cineva la vreun Barou si a aflat detalii?
NU dam ! Asa cum ai inteles tu, asa inteleg si eu. Mi se pare destul de clar si logic ca nu dam, din moment ce scrie negru pe alb ca doar cei care s-au definitivat in alte profesii juridice. Daca intrebi asa ceva la telefon la Baroul Bucuresti vei fi luat(a) la misto si ti se va spune asa cum au mai patit si altii "daca nu sunteti in stare sa cititi o hotarare UNBR inseamna ca nu sunteti capabil nici sa dati examenul la Barou". Treaba asta a povestit-o chiar cineva pe forum in urma cu cateva pagini.
Daca ti se raspunde la telefon intreaba cate grile din fiecare materie vor fi si daca pot da detalii legate de proba cu spete : cate vor fi....? daca e una cu mai multe subpuncte? ce tip de spete.....orice detaliu este binevenit dat fiind ca suntem niste cobay ai sistemului anul asta fiind primii cu un astfel de examen.
daca o sa dam telefon la barou-o sa ne raspunda : "" pune mana si invata si o sa vedeti voi..."":O ...santem tratati superficial... dovada si schimbarile de la an la an a tipului de examen... chiar ca cobai... as fi curios daca am lua 5 avocati definitivi-trasi la sortz-sa-i bagam in examen cu noi -cati ar lua dintre ei examenul...:">
-a devenit mai greu decat cel de la licenta din facultate...
Admitere barou 2014
manuelle
Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)