avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
tatianac a scris:

daca si examenul nostru de admitere va arata asa, este vai de noi, cei care au mai dat ne puteti spune ceva legat de aceste grile, spete etc, seamana cu ce vom da noi la admitere sau nu?
ma refer la ce a postat andeea sesiunea INPPA

Buna Mihaela88,

Nu totul este scris pe undeva ... chiar si atunci cand este ... este interpretabil, noi ar trebui sa stim asta cel mai bine ;)

on topic : Acest timbru fiscal despre care ne vorbim noi pe aici, trebuie aplicat pe acel document care se numeste "CERTIFICAT MEDICAL" si care are o rubrica speciala pentru asta si cred ca tine mai mult de tipul de formular care este folosit de institutia emitenta si nu de o anume regula care impune ca pe toate certificatele de la psihiatrie sa fie aplicat un timbru .

Concret : La Spitalul Universitar din Bucuresti ai nevoie de acest timbru ( care poate fi de 0.50 lei/ 1 leu ) . Certificatul medical care contine evaluarea psihiatrica ( camerra A7 ) + cea de la interne ( camera A2 ) costa 40 lei care se achita la casierie. Cabinetele sunt la parter la sectia de ambulatoriu si au program 8 - 15 de luni pana vineri . Dupa obtinerea ambelor vize ( psihiatrie + interne se duce acest certificat impreuna cu timbrul fiscal la asistenta sefa si se revine urmatoarea zi lucratoare ( eventual aceasi zi dar mai tarziu ) dupa acesta .

Sper ca detaliile pe care le-am prezentat sa ajute .
Ps. sper sa nu se considere, reclama la Spitalul Universitar :D
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
burundy17, utilizator
eu am luat certificatul de la psihiatru din spitalul de la mine din oras si nu are timbru fiscal. ma inscriu la baroul din Bucuresti. sper sa nu fie vreo problema.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
Mihaela Enache, Avocat
Mihaela88 a scris:

vandoren a scris:

Buna,
Pentru Buc. - am luat adeverinta medicala de la medicul de fam - 10 lei si certificat medical de la psihiatrie 30 lei + timbru fiscal 0.50 bani + 30 lei vizat timbru fiscal director sectie psihiatrie. Cazierul l-am scos pe loc. Nu uitati de timbrul fiscal pe certificatul de la psihiatrie.

Unde scrie ca e necesar un timbru fiscal la certificatul de psihiatrie???

Pe coltul din dreapta sus al certificatului este rubrica pentru timbru fiscal. Eu l-am luat de la Centrul de diagnostic si tratament Dorobanti - intrarea prin Str. Caragea Voda - et 2 cabinet psihiatrie - dr Vasilescu.
Adeverintele medicale nu ridica o problema pentru inscriere.. nu conteaza daca are timbru sau nu , chestia cu timbru e de la cabinet la cabinet... , nu va m-ai agitati degeaba... , mai degraba ar trebuii sa va agitati cu examenul.... anul trecut a fost un dezastru... anul acesta o sa fie o catastrofa:))) ..
Multa Bafta la toti... si nu uitati , cand va duceti sa va inscrieti sa aveti doua dosare , al doilea dosar cuprinzand copiile primului dosar

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)