avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
graciela a scris:

buna, va rog sa-mi spuneti de la ce editura sa-mi achizitionez noul cod civil?
tratatele noi stie cineva cand vor aparea?
codul de procedura civila se modifica ?
dar codul de procedura penala?
multumesc anticipat!

Eu, tot ce am luat, daca ma refer la examenul pt admitere in barou, am achizitionat de la editura Nomina lex. Am luat 12 carti, inclusiv noul cod civil, ma rog...si toate celelalte coduri in vigoare, erau la pachet promotional. Tot ei au mai multe site-uri de librarie juridica cu promotii si pt celelalte edituri, deci ca idee, uita-te pe [ link extern ] /
Sper ca ti-am fost de folos!
graciela a scris:

buna, va rog sa-mi spuneti de la ce editura sa-mi achizitionez noul cod civil?
tratatele noi stie cineva cand vor aparea?
codul de procedura civila se modifica ?
dar codul de procedura penala?
multumesc anticipat!

1. [ link extern ]

2. Va mai dura ceva pana la aparitia tratatelor actualizate conform NCC;
3. Da,se modifica prin Legea nr. 71/2011 (de punere in aplicare a NCC);
4. Nu. CPP nu se modifica. Deocamdata.
;)
ruxandra_ctinescu a scris:

am o nelamurire legata de tematica...nu imi dau seama exact daca intra in materie si executiunea testamentara...eu sunt de parere ca nu ...dar as dori o confirmare!multumesc frumos

la succesiuni nu intra dreptul statului de a culege succesiunile vacante, exheredarea, executiunea testamentara, alte feluri de testamente decat testamentul autentic.
multumesc frumos!!!!!!!!!!!!!!1
pentru cei care ati mai dat si de alti ani, cum vi s-au parut grilele...sunt in gen inm - concise bazate pe logica juridica sau sunt stufoase, preaiau materia din carti, memoria mecanica?
multumesc

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)