avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
Personal, subiectele nu mi s-ar fi parut in conditii normale f grele insa baremul mi se pare de tot rahatul. Uitati-va numai cum e punctat la eroare dar mai ales la efectele actiunii in revendicare. Adica, in opinia mea, e un barem facut ca sa pice cat mai multi. Nu imi explic altfel de ce unele conditii sunt punctate mult mai mult decat celelalte. De asemenea, aceeasi observatie la procedura..personal sper ca cei care vor corecta sa tina cont si de modul de argumentare si de expunere a subiectelor, de limbajul juridic utilizat si sa nu se cramponeze de barem.
Oricum, bafta multa la examenul de miercuri. Se pare ca vom avea nevoie..
din cate am observat la procedura, la suspendare, ei nu puncteaza decat cazurile... dar cine s a gandit ca trebuie doar sa enumeram cazurile de suspedare cand formularea "suspendarea legala de drept a judecatii" te duce cu gandul ca trebuie sa scrii in general despre subiect... puteau si ei sa formuleze clar, "cazuri de.." sau "enumerati". sunt foarte dezamagita de modalitatea de notare...
cat despre ultima speta pe procedura, subiectul b) 2 puncte... crunt.
Deyanira a scris:

din cate am observat la procedura, la suspendare, ei nu puncteaza decat cazurile... dar cine s a gandit ca trebuie doar sa enumeram cazurile de suspedare cand formularea "suspendarea legala de drept a judecatii" te duce cu gandul ca trebuie sa scrii in general despre subiect... puteau si ei sa formuleze clar, "cazuri de.." sau "enumerati". sunt foarte dezamagita de modalitatea de notare...

Asa este. Si eu m-am referit la cine poate repune cauza pe rol, cand trebuie platit 50% taxa de timbru, cand curge perimarea, suspendarea perimarii cu 3 luni pentru art. 243 etc. Plus ca ca pus cazuri de suspendare legala de care ei nu au auzit din moment ce nu apar in barem. Nu inteleg de ce nu a aparut si incompatibilitatea, recuzarea, punerea in miscare a actiunii penale etc.

Sa nu mai vorbim de subiectul cu efectele introducerii actiunii. O PORCARIE. Ce chestii au bagat acolo in barem... absolut socant. Puteau sa scrie la fel de bine toate articolele din cod de dupa sesizarea instantei. La fel, aici m-am referit si la citarea partilor, depunerea intampinarii etc. Evident ca ei s-au gandit mai degraba la alte lucruri. :))

E dubios pe bune modul in care se face punctarea. Insa asta nu poate fi criticat. Este optiunea comisiei ce este important si ce nu. Insa exemplele oferite la suspendare si efectele actiunii civile sunt absolut stupide. Nici nu se poate pune altfel problema. Din moment ce au ignorat alte exemple la fel de bune, este stupid sa-ti scada din punctaj doar pentru ca ai oferit alte exemple bune decat cele oferite de ei. Sa nu mai vorbim de faptul ca nu stiu sa citeasca ceea ce au scris cu mana lor, in capul lor o analiza a suspendarii legale insemnand o simpla enumerare a cazurilor de suspendare. Dar in fine...
Vă felicit pe toți pentru examenul de astăzi, indiferent care va fi rezultatul. Trebuie să vă calmați și să vă concentrați pentru următoarul examen. Dacă aveți ce contesta, o faceți pur și simplu fără a vă consuma energia pentru că oricum se va proceda după bunul plac, cum s-a intâmplat și la grilă. Nu m-aș fi așteptat la un asemenea examen: două spețe și două subiecte de sinteză. Sigur, nu erau de mare întindere, dar în condiții de examen, stres și oboseală e destul de dificil să te aduni. Adică, nu îți vin așa,dintr-o dată ideile. Plus că mi se părea firesc să se anunțe clar încă de acum 2 luni de modul cum vor trata aceste probe, nu să meargă candidații pe tot felul de supoziții. În fine, nu mai are rost să vă obosesc și eu cu nemulțumirile personale. Multă baftă în continuare și să va relaxați!

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)