Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.
Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.
Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Eu una am iesit vesela de la examen convinsa ca am facut..insa cand am vazut baremul am ramas uimita ca si ceilalti...nici o nota de trecere macar nu cred ca o sa am..spre exemplu la eroare mi s-a parut normal sa scriu clasificarea erorii (cu care am pierdut ceva timp), iar in barem nici macar nu apare..
Sper ca la penal si procedura penala sa nu mai avem 8 subiecte (un subiect la 30 de minute).Poate o sa dea infractiunea de omor si o sa puncteze infractiunea de furt.
Va pun si eu o intrebare..oare nu era corect ca la fiecare subiect de teorie sa spuna exact ce vor...exceptie facand efectele actiunii in revendicare imobiliara si efectele introducerii cererii de judecata.....?! La primul subiect de civil - eroarea viciu de consimtamant - nu au precizat ce anume trebuie tratat..in cazul asta nu trebuia sa existe un barem cu ce au ei chef sa retina din aceasta institutie....parerea mea este ca atunci cand dau un subiect fara sa precizeze ce vor sa fie atins din el, acesta urmeaza sa fie punctat in general..adica retinut orice despre eroare din taza de examen a candidatului...sunt eu dusa cu pluta sau este chiar o nedreptate...vis -a vis de barem...la fel si la suspendarea legala de la proc civl....nu specifica enumerati cazurile si atat..
Oare ar merge contestat ceva la barem..pe ideea ca nu s-a cerut in enuntul de examen ceva concrect din eroare..asa ca eu am inteles sa tratez in general...si normal ca am omis sa spun chiar tot....riscand asa sa nu mi se puncteze ce ai cerut ei...?! Ce-i de facut oare?!
Da! Așa consider că ar fi corect! Să punctezi exact ce îți dorești să scrie candidatul, și apoi să constați dacă acesta știe sau nu știe. Apoi e problema candidatului dacă va scrie sau nu, dacă va ști sau nu. Dacă cineva omite să trateze o problemă sau alta, nu înseamnă că e în afara subiectului și trebuie depunctat până la sânge. Am colegi care au trecut prin examenul de ieri și s-au confruntat cu aceeași problemă, și chiar nu sunt de ignorat ca pregătire, ceea ce constat și la voi...Numai că...
Ei bine dragii mei colegi... ma asteptam sa citesc tot felul de necazuri/nedreptati/erori ce s-au petrecut inaintea, pe parcursul si ulterior examenului, dar din nefericire, casc ochii in continuare minunata.
Eu una nu am dat examenul acum, il voi da pentru prima data in februarie, in cazul in care se va organiza atunci. E tulburator si descurajant oricum ce se intampla, chiar si dinafara problemei!
Mai intai cu organizarea:
sa nu se comunice exact felul subiectelor (speta si/sau teorie) - si nu imi citati art. unde se precizeaza ca vor fi ambele pentru ca s-au dat nenumarate telefoane pentru lamuriri si nici distinsii colegi de la celalalt capat al firului nu au avut raspunsul. A, si in legatura cu asta, FASCINANT: chiar unii dintre noi se intrebau acum cateva pagini la ce folos sa stim ca doar nu invatam intr-un fel pentru grila/speta/redational... ceea ce m-a lasat fara cuvinte, dar ma bucur ca altcineva a ales sa dea un raspuns inteligent. Atata vreme cat noua ni se pare normal sa nu fim informati despre CEEA CE ESTE DE BUN SIMT sa stim, ce ne mai dorim atatea de la ei?!;
sa se transmita cu o seara inainte ora de sustinere a examenului;
sa se comita erori de transcriere a rezultatelor candidatilor;
sa nu se justifice cu explicatii rezultatele contestatiilor in urma probei eliminatorii;
subiectele sa fie elaborate general si baremul sa fie redactat pentru unele ce necesitau un enunt detaliat;
rezultate finale sa fie comunicate dupa 4 luni de la sustinerea examenului.
Si daca suntem sinceri, inca o bila neagra mare: fiecare dintre noi cunoaste/a auzit cum unele locuri sunt deja ocupate, si exact pentru ce sume.
Nu pot sa zic ca ma mir, sunt obisnuita sa aud lucruri in tara care uluiesc pe oricine, si nu numai in domeniul nostru, nu? doar ca imi doresc din tot sufletul sa se schimbe oamenii care au uitat de unde au plecat, care au devenit ingamfati, nepasatori, corupti si aroganti, cu unii care sunt exact opusul acestora, care vor sa faca o schimbare, vor dreptate si care au curaj. Din pacate, ma uit si in jurul meu, la colegii din facultate, acum distinsi colegi in campul muncii, si ma gandesc cu infrigurare ca niciodata parca nu se va schimba nimic, nici macar cu generatia noastra.
Admitere barou 2014
manuelle
Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)