isis23 a scris:
La prima speta de la procedura penala , cerinta punctului 4 este incompleta in sensul ca poate fi dat doua raspunsuri. Respectiv judecatoria nu isi poate declina competenta tribunalului , cand se schimba incadrarea . Pana aici lucrurile sunt clare. Totusi nu se precizeaza in enunt ce organ a efectuat urmarirea penala ( de la judecatorie sau de la tribunal ) . Pentru ca in cazul in care urmarirea penala a fost facuta de parchetul de pe langa tribunal , judecatoria va putea direct sa isi decline competenta la tribunal, si nu sa restituie cauza l-a procuror , pentru ca in acest caz urmarirea s-a facut de un organ de urmarire penala competent , respectiv de parchetul de pe langa tribunal.
Parerea mea
Iar baremul de la solutiile procurorului pe care le poate da la terminarea urmarii penale in ce priveste clasarea , este gresita . Baremul spune , clasarea - cand nu exista invinuit in cauza
- când se constată existenţa vreunuia din cazurile prevăzute în art. 10. La a doua situatie este greseala pentru ca clasarea nu se dispune cand se constata existenta VREUNUIA din cazurile prevazute la art. 10 , ci NUMAI in cazurile de la a) b) d) g) amnistia si prescriptia
corecta remarca. de asta eu am pus ambele ipoteze fie up a fost efectuata de un parchet superior fie de un parchet inferior. cred ca aici se asteptau si ei sa arunce plasa....