Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.
Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.
Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
De gasit indurmator o sa gaseasca toata lumea.De castigat bani e mai greu, sunt foarte putin care platesc stagiarii.Indrumatorii trebuie sa asigure stagiarului un venit de minim 800 de ron pe luna, dar nu o sa primiti banii.Problema mare este ca nu te invata nimic, unii fie pentru ca nu au ce pt ca de multe ori stagiarii stiu mai multe ca ei si alti pur si simplu nu au niciun interes.Tot singur trebuie sa te descurci.Evident ca exista si exceptii nu generalizez dar asta e regula.
Referitor la modul de corectare acesta este un citat din Raportul Consiliului UNBR care a fost prezentat la Congres in iunie si se refera la anul 2010 (modalitatea de corectare a fost aceiasi 2 corectori etc):
"Subiectele de examen tip „sinteză” au favorizat în continuare notarea neunitară a tezelor
candidaţilor. Baremul de corectare nu a fost respectat de toţi examinatorii. Diferenţele între
centrele de examen şi chiar între modul în care au fost tratate materiile de examen la acelaşi
centru de examen au evidenţiat nereguli semnificative, dar acestea nu au mai fost analizate în
şedinţa de validare a examenului, distorsionată datorită prelungirii excesive a duratei corectării lucrărilor de examen." (pag 15)
Ceea ce a spus scarto nu este nimic nou, dar este perfect adevarat, referitor la notarea neunitara, se pare insa ca unii care au intrat au uitat acest aspect si acum isi dau aere de inteligenta excesiva si ne dau noua lectii de viata. Sa vedem ce va alege pana la urma de sperantele noastre. Si mai astepatam vesti de''pe teren'', de la cei care au mai fost pe la interviuri si cam care mai este pulsul...
Ce spune scarto este foarte adevarat. Acela este un extras care se refera la examenul din 2009, si acele idei stateau la baza argumentarii introducerii examinarii tip grila la examenul din februarie 2010. Care a si fost adoptata, dar la a doua sesiune din 2010 s-a schimbat modificarea si iar s-a dat sinteza.
Buna seara,urmăresc acest forum de aproximativ 4 luni si mă adresez celor de pe acest forum dar mai ales celor care au participat la examenul de admitere ca stagiar cu o întrebare simpla...se poate promova examenul de primire in profesie ca stagiar doar cu un bagaj de cunostinte juridice , fără intervenții fără relații cunostinte si bani? Mentionez ca am terminat facultateA si sunt interesat sa mă inscriu si eu la acest examen in următoarea sesiune(oricând ar fi ea organizata). Astept răspunsuri sincere si decente din partea dumneavoastră. Cu stima!
Admitere barou 2014
manuelle
Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)