avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.


Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
izuisa a scris:

mariucaa a scris:

gheisha87 a scris:

Care e treaba cu inppa-ul cum ne inscriem la cursuri, stie careva ceva?



Ai optat deja pt. un centru teritorial cand te-ai inscris la examen....iar din al 2 an de stagiatura se fac cursurile la acel centru..


Unde se mentioneaza cand se fac cursurile?




Eu am aflat de la o colega care este in anul 2 de stagiu ..mai sigur intreaba la barou....
Da cursurile de la inppa se fac din anul 2, am vb azi cu profu meu de la master, briciu', si pentru cei care spera la un examen in feb , profu meu a zis ca nu se mai da in feb, ca nici nu s-a discutat asta. Iar ca tematica pt examen a zis ca cel mai sigur si la civil se va da dupa vechiul cod, deoarece anul acesta se sustine licenta tot dupa vechiul cod, asta cel putin la univ.bucuresti,iar in hexagon, marea majoritate a univ. tot vequl cod il vor da la licenta.
Si a mai zis ca se discuta ca examenul de barou sa se dea in acelas timp cu cel de la inm.
Iar taxa de inscriere in tabloul avocatilor, care e pe buc de regula 2400, sa asigure plata studiilor de la imppa, cu alte cuvinte sa nu mai trebuiasca sa platesti cursurile, dar asta doar pe buc.
Cica nu vor sa renunte nici la sinteza, deoarece ei au pretentia ca un avocat sa stie sa se exprime, iar prin sinteza asta se urmareste.
Deasemeni au recunoscut si ei ca modul de corectare la sinteze a fost deficitar si subiectiv, dar ca girilele au fost banale.
sper ca informatiile acestea sa ajute pe cei care dau la anul.
Cat depre noi cei care am intrat, lupta e crancena la interviuri, succese!
Dragi candidați ai examenului de admitere în profesia de avocat Octombrie 2011 și candidați ai examenelor viitoare,
Mai jos aveți extrase dintr-o statistică privind examenul care tocmai s-a încheiat. De ce doar extrase? Pentru ca e mai ușor sa se urmărească ”micile” erori apărute.
Ce cuprinde acest fișier? Exemple de situații care nu ar trebui sa apară la un examen unitar la nivel național:

1. Cazuri în care o notă a fost mărită, cu mai mult de un punct, la contestații în condițiile în care regulamentul cadru de organizare al examenului prevede corectarea lucrărilor pe baza baremelor date publicității (atât pentru corectarea inițială cât și pentru soluționarea contestațiilor)
2. Cazuri în care în urma contestațiilor persoana a primit în plus, cumulat, aproximativ patru puncte (mergând până la 7 puncte)
3. Lista poate continua dar vă las pe voi să le observați.
Cum s-a realizat acest tabel? Pe baza informațiilor publicate pe site-ul INPPA, pur si simplu au fost luate notele din PDF-uri și compilate într-un Excel. Prin urmare, informațiile pot fi coroborate cu cele din tabelele oficiale.

Cum s-a ajuns aici? Din cauza unor dubii apărute cu privire la rezultate. De ce nu sunt evidente în rezultatele finale? Pentru că s-a realizat un tabel consolidat la nivel național fără a se face o listă clară cu soluționarea contestațiilor.
Vreau sa subliniez aici ca nu e un atac la persoanele care a căror note au fost mărite. E drept că la un număr mare de lucrări și corectori există șanse să apară erori dar nu așa de multe și nu așa de grave. Pe aceasta cale menționez că există mici șanse să fi apărut erori și în tabel și îmi cer scuze dacă s-a întâmplat așa. Părerea mea e ca aceste cifre arată că au fost probleme. Părerea voastră v-o faceți singuri. Aici aveti documentul:


Acest mesaj este postat în speranța că aceste date vor circula cât mai mult și cineva se va autosesiza sau, datorită multor sesizări primite nu se va putea cosmetiza problema. La sfârșitul săptămânii se va discuta acest examen, să sperăm măcar că această problema va fi ridicată.
În cazul în care aceste informații vor fi ignorate atât de voi cât și de UNBR, Barouri, INPPA nu îmi rămâne decât să vă urez noroc să vă ajungă lucrarea la corectorul care dă patru puncte în plus și nu patru puncte în minus. Si link-ul:

[ link extern ] /

(Daca apare o reclama cand dati click va rog sa o ignorati si imi cer scuze pentru ea dar e politica site-ului)

Daca aveti probleme cu download-ul si sunteti interesati de aceasta informatie sau pentru informații suplimentare puteți să mă contactați pe adresa:
statistician201138@yahoo.com


Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
statistician, utilizator
cipri31 a scris:

In primul rand trebuie sa-ti vina decizia acasa si dupa aia inchei contractul de colab cu av. indrumator.

Nu asteptati sa va vina deciziile, pierdeti timpul. Puteti depune contractele de colaborare cu indrumatorul si fara acea decizie. Daca nu aveti inca indrumator, incepeti sa cautati, repet, nu asteptati deciziile, ca nu va trebuie la nimic.
Decizia de inscriere in tablou, dupa juramant, e importanta.

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)