avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
Jojo2011 a scris:

Ma ingrozesc cata naivitate gasesc aici si cata aroganta la unii.
V-ati intrebat vreodata, oare baremurile publicate pe site....au fost si cele dupa care s-a corectat?
Mie mi-a soptit o pasarica....ca s-au schimbat de cel putin 3 ori.Si ultima data, ghiciti, cand???
LA CONTESTATII....
Ponderea celor intrati a fost de la stagiari.La definitivi, au acceptat doar 10%.
Oare banuiti de ce? Stagiarii sunt cei aducatori de venituri "impozabile", din "fundurile matusii tamara".
M-a amuzat si intristat in acelasi timp, situatia unui prim procuror din botosani.A picat cu 7.20 parca. La penal, a avut 3.50 si la contestatie, a fost singura modificare, dar, in bataie de joc.Adica, i-a dat nota 4.Si, bineinteles ca a fost respins.Il puteti verifica, a dat la baroul galati, el fiind din botosani.
La craiova, un judecator de penale, a picat cu nota foarte mica la penal.Dupa 30 de ani sa primesti nota 2 sau 3 la penal, e degradant de jignitor.Ori acel judecator e o nulitate si trebuie executat pentru hotararile strambe date, ori CEI CE AU CORECTAT AR TREBUI IMPUSCATI.De fapt, scuze, din cate am inteles, nu cei ce au corectat sunt de vina.Ei au fost doar executanti.
Au fost multe texte postate si sterse, in care se spunea cam ce s-ar putea face.Am urmarit forumul de la incepututl examenului.Acum, sunt consternat.
Si as vrea sa va mai dau o tema de casa.In cate state , absolventii de Drept, sunt consilieri juridici? Si ca sa devina avocati, trebuie sa dea examen in barou? Si unde mai auzi expresia: astia sunt juristi draga, habar nu au......
De ce, absolventii de politehnica, nu sunt la absolvire, mecanici, lacatusi etc, ca apoi sa dea examen intr-o uniune ca sa devina ingineri? Sau economistii, de ce nu sunt intai socotitori si apoi economisti? Sau medicii, de ce nu...frati medicali ca apoi dupa examen, sa devina medici? Si pot continua?
O sa deveniti avocati, voi multi dintre voi, si veti fi , poate, mai rai ca ei.
ORANDUIREA ASTA NU E NUMAI NEDREAPTA, CI SI PUTREDA.
Cautati sa verificati cele spuse de mine, referitoare la bareme.Si la legea accesului la informatiile publice de care s-a pomenit aici.Eu am inceput demersurile.SINGUR.
Si sper ca indivizi de teapa acelui Soric din Neamt, sa nu acceada vreodata la aceasta meserie.Pentru ca, din pacate, sunt foarte multi printre cei admisi, orice ati spune.Si, nu vreau sa ma pronunt.
Cat despre cei care s-au laudat aici ca au intrat din prima, ca au rupt cartea....VA FELICIT, dar va cred, pentru ca si eu mint.Nu neg ca n-ar fi si exceptii.....

Atata vreme cat nu te minti pe tine e ok......exceptii..sunt nu din prima dar sunt!
Am urmarit si eu mesajele din aceasta sectiune si am vrut de multe ori sa postez ceva,dar m-am abtinut numai ca in acest moment situatia a iesit de sub control,depasind orice limita a ratiunii.Exista o persoana care a terminat facultatea anul acesta si a intrat din prima,dar sa vedeti cum: dupa afisarea primelor rezultate obtine nota 6.90 (pozitia 314) la baroul Bucuresti,nu depune contestatie in termen caci vede rezultatele abia luni si regreta enorm acest lucru,dar...stupoare...in listele de solutionare a contestatiilor persoana apare la pozitia 275 si intra cu media 7.41 obtinand o marire de 2pct la penal.Ce am putea oare concluziona?Mai bine nu depuneam contestatie ca aveam sansa sa intram,poate eram confundati cu unii dintre cei "alesi" si azi eram trecuti de examen?
Va rog sa studiati si voi problema asta si sa imi explicati cum a fost posibil ca eu sunt stupefiat.
iondanci a scris:

Jojo2011 a scris:

Ma ingrozesc cata naivitate gasesc aici si cata aroganta la unii.
V-ati intrebat vreodata, oare baremurile publicate pe site....au fost si cele dupa care s-a corectat?
Mie mi-a soptit o pasarica....ca s-au schimbat de cel putin 3 ori.Si ultima data, ghiciti, cand???
LA CONTESTATII....
Ponderea celor intrati a fost de la stagiari.La definitivi, au acceptat doar 10%.
Oare banuiti de ce? Stagiarii sunt cei aducatori de venituri "impozabile", din "fundurile matusii tamara".
M-a amuzat si intristat in acelasi timp, situatia unui prim procuror din botosani.A picat cu 7.20 parca. La penal, a avut 3.50 si la contestatie, a fost singura modificare, dar, in bataie de joc.Adica, i-a dat nota 4.Si, bineinteles ca a fost respins.Il puteti verifica, a dat la baroul galati, el fiind din botosani.
La craiova, un judecator de penale, a picat cu nota foarte mica la penal.Dupa 30 de ani sa primesti nota 2 sau 3 la penal, e degradant de jignitor.Ori acel judecator e o nulitate si trebuie executat pentru hotararile strambe date, ori CEI CE AU CORECTAT AR TREBUI IMPUSCATI.De fapt, scuze, din cate am inteles, nu cei ce au corectat sunt de vina.Ei au fost doar executanti.
Au fost multe texte postate si sterse, in care se spunea cam ce s-ar putea face.Am urmarit forumul de la incepututl examenului.Acum, sunt consternat.
Si as vrea sa va mai dau o tema de casa.In cate state , absolventii de Drept, sunt consilieri juridici? Si ca sa devina avocati, trebuie sa dea examen in barou? Si unde mai auzi expresia: astia sunt juristi draga, habar nu au......
De ce, absolventii de politehnica, nu sunt la absolvire, mecanici, lacatusi etc, ca apoi sa dea examen intr-o uniune ca sa devina ingineri? Sau economistii, de ce nu sunt intai socotitori si apoi economisti? Sau medicii, de ce nu...frati medicali ca apoi dupa examen, sa devina medici? Si pot continua?
O sa deveniti avocati, voi multi dintre voi, si veti fi , poate, mai rai ca ei.
ORANDUIREA ASTA NU E NUMAI NEDREAPTA, CI SI PUTREDA.
Cautati sa verificati cele spuse de mine, referitoare la bareme.Si la legea accesului la informatiile publice de care s-a pomenit aici.Eu am inceput demersurile.SINGUR.
Si sper ca indivizi de teapa acelui Soric din Neamt, sa nu acceada vreodata la aceasta meserie.Pentru ca, din pacate, sunt foarte multi printre cei admisi, orice ati spune.Si, nu vreau sa ma pronunt.
Cat despre cei care s-au laudat aici ca au intrat din prima, ca au rupt cartea....VA FELICIT, dar va cred, pentru ca si eu mint.Nu neg ca n-ar fi si exceptii.....

Atata vreme cat nu te minti pe tine e ok......exceptii..sunt nu din prima dar sunt!

Asa au fost si corecturile si...si...(adica si tezele in sine, si contestatiile).Adica prea subtile pentru noi, precum replica ta.Dragule, iarta-ma, dar nu am inteles.
Am intrat aici, cu strangere de inima.Ies rapid si fara pareri de rau.Am crezut ca, gasesc aici parteneri de discutie, oameni ce vor sa lupte pentru ei.SUnt dezamagit.
alexis45 a scris:

Am urmarit si eu mesajele din aceasta sectiune si am vrut de multe ori sa postez ceva,dar m-am abtinut numai ca in acest moment situatia a iesit de sub control,depasind orice limita a ratiunii.Exista o persoana care a terminat facultatea anul acesta si a intrat din prima,dar sa vedeti cum: dupa afisarea primelor rezultate obtine nota 6.90 (pozitia 314) la baroul Bucuresti,nu depune contestatie in termen caci vede rezultatele abia luni si regreta enorm acest lucru,dar...stupoare...in listele de solutionare a contestatiilor persoana apare la pozitia 275 si intra cu media 7.41 obtinand o marire de 2pct la penal.Ce am putea oare concluziona?Mai bine nu depuneam contestatie ca aveam sansa sa intram,poate eram confundati cu unii dintre cei "alesi" si azi eram trecuti de examen?
Va rog sa studiati si voi problema asta si sa imi explicati cum a fost posibil ca eu sunt stupefiat.

:O , X files...
Ce se intampla cu acest examen nu are la baza nimic de a face cu performanta si corectitudinea.
E mai asemanator unui joc de noroc: ori inveti si ai ceva noroc, ori ai zarurile pregatite.
Deja au fost facute comentarii asupra faptului lipsei de personalitate juridica a barourilor, legate de inppa, persoana juridica de drept privat, non-profit, de interes public, si totusi nesupusa procedurilor de autorizare si acreditare prevazute de lege - stat in stat-, asa ca nu ma mai refer decat la posibilitatea atacarii in instanta asupra modalitatilor de constituire a acestora. In masura in care exista aceeasi lege pentru toti.
Pentru astfel de indivizi nu reprezentati decat un numar care inmultit cu suma reprezinta o casa, o masina, o excursie. Principii generale precum buna-credinta sau drepturi elementare ale omului au fost inlocuite cu abuzul de drept si frauda.
Inca din faza incipienta, si ma refer acum la etapele pre-examinarii, ce se intampla e doar cu scopul fraudarii. Ia vedeti care e perioada de publicare pentru desfasurarea examenului? 60 de zile cumva? A ramas cumva modalitatea de examinare aceeasi in toti acesti ani, sa zici ca aceste 60 de zile sunt suficiente cat sa-ti faci o idee asupra modului cum vei fi examinat si a eventualei locatii de desfasurare? In acest an au inceput sa cumuleze toate filtrele posibile: grile, sinteza, speta. Mergand pe acelasi fir de la anul va puteti astepta si la un interviu, ca acolo e subiectivismul e la el acasa. De ce credeti ca au cumulat toate tipurile astea de examinari, doar pentru inefabila idee de profesionalism? Sunt chiar si pe acest forum postari care fac referire la persoane care au avut un punctaj bun la INM si care s-au descurcat mai putin bine la barou. Acest mai putin bine ducandu-le sub punctajul acceptat. Oare gandirea analitica e totuna cu toceala si reproducerea? Nu. Tocmai ca nu. Pe asta s-au bazat si ei cand s-au gandit ca o modificare a modalitatii de examinare e bine venita, cu atat mai mult cu cat le-au spoit pe site cu 60 de zile inainte. Sa nu mai fac referire la faptul ca nici pana in ziua examenului nu s-a stiu ce pondere va avea sinteza, respectiv speta. Si cine stie, la anul, alta mancare de peste, ca a inceput sa devina cutuma la indivizi astia.
Baremul intotdeauna s-a facut in acelasi mod execrabil. Formulare generala si cat mai ambiguua si puntajul stabilit la limita opusa.E precum ai cere mere in piata si ai primi cartofi.
Si bineinteles ca nu le poti cere mai mult nici celor care fac subiectele si baremul.
O modalitate de a inlatura posibilitatile de frauda in cazul de fata o reprezinta o cerere adresata inppa-ului (n-am vrut sa folosesc majuscule, nici la rangul caracterelelor folosite nu se ridica), in masura in care nu schimba din nou magnifica lege nr. 51, prin care sa le cereti publicarea baremului, a cerintelor pe care se bazeaza la corectare, din moment ce nu au nimic de ascuns si subiectele posibile le-au dat publicitatii. Sansele sa faca acest lucru sunt, ce-i drept, minime, doar nu-s prosti, sa-si fure caciula singuri. Sunt doar rauvoitori. Si chiar daca demersul ar fi pozitiv, ce nu pot sa modifice punctajul de la an la an, in functie de muschii lor?
Pentru examenul de rezidentiat se indica clar: materia, autorul si pagina. La avocati nu merge asa, doar ei au jocul lor de facut.
Chestia cu asa zisa corectare a lucrarii, e o spoiala. Bineinteles ca se corecteaza. Din sumele fabuloase pe care le incaseaza mai raman si pentru corectare. Problema e cum se corecteaza, si de catre cine. Putine au fost cazurile in care au fost publicate oficial numele persoanelor care au corectat. Si in cazurile alea era vorba de profesori universitari cu renume.. pozitiv. Ati mai aflat voi in mod public de altcineva care a corectat lucrarile si corespunde descrierii? Daca tot au oameni pregatiti, profesori universitari, de ce nu le publica in fiecare an numele!? S-o face cumva corectura la vreo dughena dupa orele de servici?
Sa mai luam un aspect la tocat. In cazul votarii la nivel local sau national exista posiblitatea ca fiecare parte sa fie reprezentata la fata locului, cu ocazia votului si pana la numarare, tocmai pentru inlaturarea suspiciunilor de frauda. Candidatii in cadrul acestui examen au posibilitatea sa fie reprezentati intr-un fel cu ocazia sigilarii lucrarilor si pana la afisarea notelor. Au ei garantia unde ajung acele lucrari, daca e avizat cine le corecteaza si daca nu sunt desigilate inainte de notare? Daca tot nu au nimic de ascuns, dauneza cuiva mai multa transparenta?
Pe multi va vad scarbiti, si pe buna dreptate, pentru ca nu cred ca sunt oameni care sa se manifeste in acest mod, daca nu au invatat si nu au ceva de demonstrat. Pacat de faptul ca v-au calcat in picioare si cu acest examen si usor, usor unii din voi deja ati uitat ca doar cu cateva ore inainte de afisarea rezultatelor erati pe o parte a baricadei, pentru schimbarea lucrurilor in bine si acum... nu va mai vad. Lucrurile astea nu se schimba atat de usor. Sistemul poate sa cada doar in masura in care atacurile asupra lui sunt constante si intense, fie individuale, fie colective. Pe dezbinarea voastra se bazeaza si ei. Asadar faceti fie corp comun pentru apararea drepturilor voastre, fie continuati in acelasi mod, pe cont propriu. Insa va atrag atentia asupra notiunii de sistem, voi cum credeti ca ei au devenit din ce in ce mai puternici, de unii singuri? Asadar, mobilizati-va, fie ca sunteti avocati, fie ca nu, faceti-va un grup de prieteni apropiati cauzei si in timp e imposibil sa nu intalniti si alti oameni cu idealuri asemenatoare.

Si cand sa zici hop, na ca vine si definitivatul... Si iar urmeaza un masacru. In final lucrurile astea pe care ei le fac nu va conduc decat la moartea voastra sociala.

Sa fie o antiteza intre ce se intampla si... DREPT!?

Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
icX, utilizator

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)