buna,locuiesc la tara la casa ,un zid al casei mele da la vecinul in curte ,de fiecare data cand aduce lemne le stivuieste pe zidul casei mele lovindul fara nici o apasare i-am atras atentia dar fara nici un rezultat ce pot face si unde pot apela sa-l opresc sa nu mai puna lemne pe zidul casei mele?.va multumesc.
In cauza finnd vorba despre situatii ivite intre vecini,se impune sa gasiti calea de solutionare amiabila
Pentru solutionare ,puteti apela ,la politistul local ,sau la instanta de judecata
Este vorba de o servitute. Dupa codul civil (numit in continuare C.c.), mostenitor al Dreptul roman, servitute sunt urban (chiar daca este la tara: art.621 C.c.) si ne urban, continua si necontinua, aparent si neaparente (art. 622 C.c.). In cazul dv este aparent, continua si urbana. Vecinul este fondul serviente, supus servitutii. Daca dv dovedesti ca a avut zidarul aia mai mult de 30 de ani a dobandit servitute pe usucapiune (prescriptie dovanditoara) (623 C.c.). Potrivit arts 634 si 635 tot din C.c. vecinul este obligat sa pastrez locul si sa nu intrebuintez sau sa i ingreuna) zidarul.
In cazul ca acesta servitute nu este dovandita pe presriptie, este si o servitute legala prin care: "Unul din vecini nu poate gauri zidul comun, nici sa alature sau sa sprijine de dinsul vreo lucrare, fara consimtamintul celuilalt. In caz de impotrivire, el nu poate face aceasta fara a regula mai intii prin experti mijloacele necesare pentru ca acea lucrare sa nu vatame drepturile celuilalt."
Atunci poti sa te adresez la politia comunala si sa faci o plangere administrativa. Este pozibil ca sa obtin o amenda si asa mai departe.