avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minor

va rog sa-mi spuneti in functie de ce anume se stabileste programul de vizita al unui minor de 4 ani si 2 luni?este adevarat ca acest program se stabileste in functie de acordul mamei?
teoretic ar trebui sa se stabileasca prin acordul ambilor parinti..daca nu se ajunge la un acord pe cale amiabila, tatal va poate da in judecata si va stabili instanta programul de vizitare, tinand cont de interesul copilului, de dreptul copilului si al tatalui de a pastra legatura si in functie de propunerea parintelui care deschide actiunea
Programul de vizitare al minorului, in cazul unui divort in care copilul este incredintat spre crestere si educare celuilalt parinte, se stabileste de catre instanta de judecata la cerere in functie de numeroase criterii, cel mai important fiind interesul superior al copilului, precum si dreptul acestuia de a pastra legatura cu ambii parinti.

Preferabil ar fi sa gasiti un program de comun acord!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie Marilena1987 Marilena1987 Buna ziua.. am un baietel de 1an si 5 luni cu prietenul meu.. nu suntem casatoriti.. baietelul poarta numele tatalui.. daca ar fi sa ne despartim ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Incalcare decizie? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Este o incalcare a deciziei instantei de judecata faptul ca parintele ia minorul la domiciliul sau,fara acordul celuilalt parinte,(desi nu i-a fost ... (vezi toată discuția)
Drept vizitare minor cmutulescu cmutulescu cat are tatal drept sa isi vada copilu; ce permite legea? (vezi toată discuția)