avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie mostenire

bunica are 81 ani, are in propietate1/2apartament, iar cei 2 copii detincealalta 1/2 din ap.Bunica impreuna cu cei 2 copii pot dona nepoatei apartamentul? mentionez ca nepoata este fiica unuia din copii, celalalt copil nu are mostenitori. Care ar fi varianta optima si ieftina donatie sau contract de vinz.-cump.?
Cel mai recent răspuns: Hausi Irina Sabina , Notar 12:51, 9 Noiembrie 2010
Se pot afectua acte translative de proprietate , daca au caliatatea de proprietari si exista intabulare la OCPI . Oricare din variante este buna , costurile estimative le puteti afla de la orice notariat ...
In acest caz costurile cu contractul de donatie sunt mai mici decta cele cu contractul de vanzare - cumparare. Donatia este atacabila de fratii si verisorii nepoatei care primeste donatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varianta cedare imobil mostenit nicstanciu nicstanciu Sotul meu a mostenit in urma decesului parintilor o casa in care momentan nu locuieste nimeni .Am vrea la rindul nostru sa il dam la rindul nostru fiicei ... (vezi toată discuția)
Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)
Casa bunicii - donatie-contract vanzare cumparare-testament ? serpe66 serpe66 as dori si eu cateva lamuriri in legatura cu : bunica mea are 81 de ani...ma tot bate la cap sa facem cumva sa puna casa de la tara pe mine (cu terenul ... (vezi toată discuția)