titiana a scris:
Art. 78 din 448/2006
(2) Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati.
Cum se calculeaza pragul de 50 angajati? Ii include sau nu ii include si pe cei al caror contract este suspendat (concediu pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani etc.)? Spre exemplu: eu am 49 locuri de munca, insa 13 dintre contractele de munca sunt suspendate (concediul mentionat anterior etc.). Pentru 5 posturi din cele 13, am angajat salariati cu contract pe durata determinata (pe durata concediului celui pe care il inlocuieste), astfel incat, efectiv la "serviciu" vin 41 oameni. Insa, "in evidenta", activi si supendati impreuna, am mai mult de 50. Depasesc sau nu depasesc pragul celor "50 de angajati" din legea speciala?
Eu as zice ca nu depasesc, cei 50 incluzandu-i doar pe cei care isi desfasoara activitatea in mod efectiv deoarece, fiind celelate contracte suspendate, acestea nu produc efecte juridice in sensul avut in vedere de legea speciala pe durata suspendarii. Voi ce ziceti?