avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta grupe de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta grupe de munca

Ce poate face o persoana la care Casa de Pensii nu i-a luat in calcul conditiile deosebite de munca la calcularea pensiei, desi are adeverinta de la angajator in care scrie ca unitatea i-a platit contributiile pentru conditii deosebite, si exista un aviz al Ministerului Muncii (aviz 6900) care incadreaza toate unitatile de productie materiale de constructie in conditii deosebite? Mentionez ca a facut contestatie la Casa de Pensie si i-a fost comunicat ca ei isi pastreaza punctul de vedere. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:10, 11 Noiembrie 2010
Contestatia este de competenta tribunalului, nu de competenta casei de pensii. Probabil ca nu mai aveti ce sa faceti, a trecut termenul in care va puteati adresa instantei (45 de zile de la comunicarea deciziei). Sau nu discutati despre o decizie de pensie, ci ati solicitat recalcularea drepturilor de pensie iar casa de pensii a refuzat? Reveniti cu detalii.
nu a trecut termenul de 45 zile, intradevar solicitarea era de recalculare pensie inclusiv prin luarea in calcul a acestor grupe de munca.
Casele de pensii nu au dreptul sa cenzureze adeverinte. Numai in instanta puteti sa rezolvati problema. Instanta competenta este tribunalul iar actiunea este scutita de plata taxei de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupe de pensionare in radiologie mariabanica mariabanica Buna seara!As avea o rugaminte,poate reusiti sa ma ajutati!Am lucrat 38 de ani in sanatate,sectia radiologie!M-am pensiomat la limita de varsta,iar casa de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! de curand am intrat in posesia buletinului de calcul ... dcafe dcafe Buna ziua! De curand am intrat in posesia buletinului de calcul al pensiei. Comparand veniturile luate in calcul cu cele din adeverinta de venituri si ... (vezi toată discuția)
Majorare pensii din 2001-2008, grupa i si ii de munca arela arela cum trebuie procedat pentru majorare pensii cand din totalul de 7 ani cei de la pensii au trecut doar 3 ani de munca in conditii deosebit de grele (conductor ... (vezi toată discuția)