avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire Apartament ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire Apartament ?

Buna ziua , intrebarea mea este legata de un apartament in care am locuit (locuiesc in continuare) pana recent cu sora bunicii mele care a decedat .Ea era casatorita cu sot decedat ,succesiune pe numele ei,nu detineau copii, frati sau rude de gradul 1 si 2 .Eu locuiesc de cand eram mic aici cu domiciliu la aceeasi adresa ,deasemenea defuncta intentiona sa-mi doneze proprietatea insa nu a apucat, singurele rude in viata sunt 4 nepoti ce sunt deacord cu totii cu privire la cedarea drepturilor lor in favoarea mea,dealtfel eu am suportat intreaga cheltuiala a inhumarii ei.Intrebarea mea este daca se poate face vreun act prin care sa-mi revina mie (ruda de gradul 4) toate drepturile asupra apartamentului in care locuiesc si ce acte anume imi trebuiesc? In speranta ca me veti intruma si pe mine intr-o directie buna , va multumesc.:stunned:
Cel mai recent răspuns: GalanRobert , utilizator 12:55, 10 Noiembrie 2010
v-ati exprimat cam alambicat..dvs fata de decedata ce grad de rudenie aveti? si fata de mostenitorii ei?....
..daca sunteti nepot de sora..cei 4 nepoti directi va inlatura de la mostenirea legala, deci ei trebuie sa accepte si apoi sa faca act de v-c cu dvs sau donatie
Da eu sunt ruda de gradul 4 de rudenie cu defuncta , fiu si nepot al mostenitorilor directi. Intradevar nu m-am exprimat atat de explicit , insa as dorii sa stiu in ce consta acceptarea lor (declaratie, juranant notarial etc) ? ms frumos oricum
declaratie la notar care le elibereaza certif de mostenitor...rudele in grad mai apropiat cu defuncta va inlatura de la mostenire pe dvs
1. se dezbate succesiunea la notar.
2. mostenitorii va doneaza dvs. proprietatea , prin act de donatie sau vanzare-cumparare .
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
Multumesc frumos pt sfaturi ,iar in ceea ce privesc costurile notariale banuiesc, ca ele difera de la un notar la altul si nu pot fi aproximate ? ( apartament bloc cf 2, Berceni, Bucuresti, constructie 1974, 35 mp )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)
Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. ... m50maria m50maria Dezbatere succesiune Vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. Un văr a murit, unic fiu la părinți, necăsătorit , fără copii. Mama sa a avut 5 ... (vezi toată discuția)