Buna ziua , intrebarea mea este legata de un apartament in care am locuit (locuiesc in continuare) pana recent cu sora bunicii mele care a decedat .Ea era casatorita cu sot decedat ,succesiune pe numele ei,nu detineau copii, frati sau rude de gradul 1 si 2 .Eu locuiesc de cand eram mic aici cu domiciliu la aceeasi adresa ,deasemenea defuncta intentiona sa-mi doneze proprietatea insa nu a apucat, singurele rude in viata sunt 4 nepoti ce sunt deacord cu totii cu privire la cedarea drepturilor lor in favoarea mea,dealtfel eu am suportat intreaga cheltuiala a inhumarii ei.Intrebarea mea este daca se poate face vreun act prin care sa-mi revina mie (ruda de gradul 4) toate drepturile asupra apartamentului in care locuiesc si ce acte anume imi trebuiesc? In speranta ca me veti intruma si pe mine intr-o directie buna , va multumesc.:stunned:
v-ati exprimat cam alambicat..dvs fata de decedata ce grad de rudenie aveti? si fata de mostenitorii ei?....
..daca sunteti nepot de sora..cei 4 nepoti directi va inlatura de la mostenirea legala, deci ei trebuie sa accepte si apoi sa faca act de v-c cu dvs sau donatie
Da eu sunt ruda de gradul 4 de rudenie cu defuncta , fiu si nepot al mostenitorilor directi. Intradevar nu m-am exprimat atat de explicit , insa as dorii sa stiu in ce consta acceptarea lor (declaratie, juranant notarial etc) ? ms frumos oricum
Multumesc frumos pt sfaturi ,iar in ceea ce privesc costurile notariale banuiesc, ca ele difera de la un notar la altul si nu pot fi aproximate ? ( apartament bloc cf 2, Berceni, Bucuresti, constructie 1974, 35 mp )