Sunt intr-o situatie foarte dificila...am de primit salarii restante pe 6 luni si partea proasta e ca nici nu se intrevede nici o speranta in viitorul apropiat.
Angajatorul imi plateste la timp absolut toate impozitele pe salariu la stat,dar nu imi da si salariul.
Am vro siguranta ca voi vedea acesti bani vrodata?
Exista vro instanta care sa il oblige sa imi dea bani?
Daca l-as da in judecata cam care ar fi procedura...si cam cat timp poate trece pana sa imi vad bani?
Daca imi dau demisia in cat timp este obligat sa imi dea bani?
Aveti doua posibiliati pe care le puteti efectua concomitent : fie sesizare la ITM, fie actiune in instanta.
ITM-ul nu poate obliga pe angajator sa va plateasca, dar poate constata neplata acestuia si sa stabileasca un termen pentru prezentarea dovezii de achitare a salariilor restante. In caz contrar, va aplica una din sanctiunile prevazute de lege.
Bun... pana aici am inteles , drept pt care va multumesc , dar stiti si procedura care ar trebui sa o urmez in cazul in care actionez in instanta?
Adica cat ma costa,cat timp dureaza toata tevatura?
Si revenind...in cazul in care imi depun demisia ,exista vro prevedere care sa oblige angajatorul sa imi dea salariile cuvenite intr-un anumit timp?
Litigiile de munca sunt scutite de plata taxelor judiciare ... o sa va coste onorariul avocatului care va reprezinta in cazul in care apelati la un astfel de ajutor. In caz de castig, acest onorariu il veti recupera sub forma cheltuielilor de judecata de la fostul angajator.
Durata litigiului difera de la o instanta la alta... poate dura si mai mult de un 1 an .
Salariu
liana32
am o prietena care lucreaza inca la firma nu au primit banii din februarie acum urmeaza sa le dea in somaj cum ar putea sa isi recupereze banii ea si colegii ei (vezi toată discuția)