avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MAsina leasing - bun mostenit.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MAsina leasing - bun mostenit.

Sunt in urmatoarea situatie:
Tatal meu a cumparat o masina in leasing.
Cam la un an a decedat. Leasingul a fost platit de mama mea in continuare pana la finalizare.
Intrebarea mea este dupa terminarea leasingului noi fratii - 3 - avem drept de mostenire la aceasta masina?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 18:43, 9 Noiembrie 2010
Incerc sa va raspund mai "contabiliceste" pt ca nu sunt jurist:
- la momentul decesului existau: dreptul de folosinta al masinii si optiunea de cumparare la terminarea ratelor, pe de o parte si obligatia de plata a ratelor si a valorii reziduale;
- dpdv legal cred ca cine primeste bunul, isi asuma si obligatiile aferente acestuia; e o problema doar de evaluare corecta a "activului net" (in ideea ca totalul drepturilor si a bunurilor depaseste valoarea obligatiilor), cu aplicarea procentelor de mostenire;
- dpdv moral, faptul ca mama a platit in continuare ratele (adica a stins obligatiile), ar indreptati-o sa primeasca si bunul; Dvs doriti sa participati doar la drepturi, iar mama doar la obligatii? Este cumva o noua "diviziune a muncii"? :)

Succes!
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
Fănel Plopeanu, Consultant asigurari
...mosteniti si dreptutile din contr de leasing si obligatiile...faptul ca mama a platit nu o indreptateste sa aiba pretentii exclusive la bun ci doar se poate despgubi de la dvs proportional cu cotele dobandite de fiecare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine e proprietarul? cel de pe cartea de identitate sau cel din contractul de leasing? ionescucarmen ionescucarmen BUNA ZIUA! am incheiat un contract de leasing cu o societate avand ca obiect o utilitara. in contract este prevazut ca societatea noastra, locatarul contr. de ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)
Art. 134.1 (9) nu excepteaza regularizarea tva la valoarea reziduala platita in rate, la leasing? Doru Radu Doru Radu Considerati drept sau macar legal faptul ca societatea de leasing imi cere la final de contract, dupa ce am platit toate ratele din contract timp de 4 ani, sa ... (vezi toată discuția)