avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cine e proprietarul? Cel de pe cartea de identitate ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cine e proprietarul? Cel de pe cartea de identitate sau cel din contractul de leasing?

BUNA ZIUA! am incheiat un contract de leasing cu o societate avand ca obiect o utilitara. in contract este prevazut ca societatea noastra, locatarul contr. de leasing are obligatia sa inscribe bunul in arhiva electronica si sa transcribe dreptul de proprietate al finantaorului locator- firma de leasing- in cartea de identitate a vehicului la rubric "mentiuni". locatarul nu a indeplinit aceasta obligatie. pe carte de identitatea a masinii este trecut ca proprietar societatea noastra, fara a lte mentiuni. ultima rata de leasing care trebuia platita avea scadenta in septembrie 2011.societatea noastra nu a mai platit ultimele doua rate. de cand nu s-a mai platit, nu am fost contactati de finantator. abia acum de curand, am fost contactati cu propunerea sa predam vehiculul fictive pe hartie, nu si matreialmente si apoi sa fie cumparat tot de noi dar prin alta societatea, ca sa platim mai putin decat ar valora ratele restante si valoarea reiziduala care trebuia platita pentru ca noi sa o putem cumpara.
numai ca, noi pe cartea de identitate suntem prorietari, fara nici o alta mentiunedin punctul nostru de vedere creanta este prescrisa. ultima rata avand scadenta in 2011.cum ne sfatuiti saprocedam? daca am preda masina scriptic, noua societate care o cumpara ar trebui sa plateasca timbru de mediu.daca nu o predam, sa inteleg ca trebuie sa asteptam sa ne conttacteze in scris firma de leasing ca sa rezolvam cumva problema? multumim!
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2014
ionescucarmen, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanMC , utilizator 12:47, 3 Martie 2014
se subintelege ca proprietarul este societatea de leasing. ultimele 2 rate trebuie platite desemeni si taxa reziduala .prin faptul ca aveti cartea verde masinii se subintelege faptul ca aveti drepturi depline in privinta folosiri bunului (respectiv transport) si deasemeni prin asigurarea unor daune produse in anumite circumstante(sau in afara frontierei romane) .

mai pe scurt , ori trebuie predat autovehiculul , ori platite restantele + taxa reziduala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing auto ollyolyy ollyolyy buna ziua,doresc sa va aduc si eu in discutie o problema putin delicata pentru mine si anume:in mai 2006 am achizitionat in leasing de la Unicredit Leasing un ... (vezi toată discuția)
Leasing mihaelamela mihaelamela buna seara va rog indrumatima si pe mine cum as putea anula rezilierea unui contract de leasing,am un renault symbol luat de la ei iar acum pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Emiterea facturii cu valoarea reziduala de catra firma de leasing raper06 raper06 Buna ziua,as dori sa stiu ce pasi sa urmez in solutionarea urmatoarei probleme:am primit si ultimele facturi (rata si casco)din contractul de leasing ... (vezi toată discuția)