avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie la decizia de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie la decizia de concediere

am primit decizia de concediere in data de 16 in care scrie ca pana la data de mai sus am fost in preaviz neavand nicio hartie de preaviz in prealabil.
Cel mai recent răspuns: ivan74 , utilizator 21:52, 11 Noiembrie 2010
Daca in data de 16 ati primit decizia de concediere, atunci aveti la dispozitie 30 de zile pentru a o contesta in instanta.
~ Conținut șters la cerere ~
am contestat in instanta decizia respectiva am avut prima infatisare de schimbare de termen si acum am un nou termen in data de 6 decembrie.
in primul rand decizia nu a fost emisa de angajatorul meu direct in speta Directia Politiei Comunitare ci a fost emisa si semnata de catre Primar.
mentionez ca Directia ca si angajator (cu care aveam contract) avea personalitate juridica,nu era departament in cadrul primariei si nu inteleg cum o "tertza" persoana fie ea si ordinator principal de credite sa emita o decizie care printre altele e si nestampilata fara sa imi aduca la cunostiinta in prealabil ca sunt in perioada de preaviz si fara sa imi propuna un alt loc de munca tinand cont si de faptul ca sunt unic intretinator de famile avand un copil minor in crestere si ingrijire.

au invocat ca si motiv OUG 53/2010 dupa care au ante-datat o hotarare de consiliu local prin care Directia se desfinteaza.

nu sunt avizat sa trag concluzii dar consider ca pe langa concediere fara respectarea etapelor legale este vorba si de un "mic" abuz in serviciu avand in vedere ca personal nu am avut nici o relatie contractuala cu respectiva Primarie sau cu dl.Primar

astept o opinie,

multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie concediere necomunicata angajatului ,cum o contesti atunci? ContSters140202 ContSters140202 Va rog sa-mi spuneti daca o decizie de concediere,nu a fost comunicata angajatului ,nici trimisa prin posta si ulterior cand am primit-o ca anexa la citatie ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva sau nu? zormye zormye am muncit in cadrul administratiei publice. la sfarsitul lui august am primit o hartie datata, cu nr de ordine in care mi se transmitea ca intru in preaviz si ... (vezi toată discuția)
Cand se semneaza decizia de concediere? Filimon Aurel Filimon Aurel Buna,vreau sa ma ajutati si pe mine intr-o problema,de fapt mai mult o nelamurire. Cand sa semnez decizia de concediere emisa de angajator,inainte sa le ... (vezi toată discuția)