buna seara. sunt noua in acest domeniu si din acest motiv sunt stresata ca lucrurile sa mearga bine, dar pratic nu stiu ce ar trebui sa invatam si de unde??? de accea solicit ajutor.am urmatoarea situatie: am un salariat care a facut cerere catre firma ca doreste intrarea la pensie pt.limita de varsta (se incadreaza)m-am dus la itm am inregistrat-o cu 28.07.2010 ,iar luni 08.11.2010 a primit prin posta decizia de pensionare (are contract perioada nedeterminata). ce fac eu acum? ce alternative am?? femeia vrea sa lucreze in continuare macar pana ia prima data pensia, dar nu stiu ce vor decide sefii. ce alternative am? cu ce data ii inchid cim-ul?? in cazul in care nu mai vor sa o tina?sau daca o tin fac alt contract cu durata tot de 8ore?????
C.i.m. i se poate inchide cu data comunicarii deciziei de pensionare ... daca dorea sa mai lucreze atunci in cererea de solicitare pentru iesirea la pensie trebuia sa mentioneze si ca doreste continuarea activitatii ...
În temeiul prevederilor art. 41 alin.(5) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, în forma adoptată prin Legea nr.49/2010, "asiguraţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezenta lege pentru obţinerea unei pensii pentru limită de vârstă, cu excepţia pensiei anticipate şi a pensiei anticipate parţiale, îşi pot continua activitatea numai cu acordul angajatorului, în condiţiile legii."
În cazul în care nu există acordul angajatorului sunt aplicabile prevederile art.56 alin (1)lit.d) din Legea nr.53/2003-Codul Muncii, astfel cum a fost modificat de Legea nr.49/2010.
Pe cale de consecinţă, apreciem că persoanele care au acordul angajatorului pot continua activitatea în baza aceluiaşi contract individual de muncă.