avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fluturas de salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fluturas de salariu

Sunt invatatoare in mediul rural.Salariul meu intra pe card.Cum pot sti ce salariu si ce sporuri am daca nu mi se elibereaza un fluturas ? Exista o lege privind aceasta problema? Unde sa ma adresez? (scoala refuza eliberarea fluturasului)

Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: nataliaz , utilizator 10:07, 10 Martie 2009
Plata salariului se dovedeste prin semnarea statelor de plată, precum si prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plătii către salariatul îndreptătit. Statele de plată, precum si celelalte documente justificative se păstrează si se arhivează de către angajator în aceleasi conditii si termene ca în cazul actelor contabile, conform legii - art.163 C.mun.

Puteti verifica statele de plata intocmite cu ocazia platii salariilor.
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
ma indoiesc ca daca i s-a refuzat prezentarea fluturasului i se va accepta asa usor sa vada statele. Cel mai bine intocmiti o adresa inregistrata frumos prin care va solicitati dreptul de a sti ce anume va este platit si apoi in functie de raspuns si de ambitia dumneavoastra faceti o sesizare la ITM, etc... sunt insa convins ca mica intelegere ar trebui sa primeze :)
Or sa-i spuna ca salariile sunt confidentiale, asa ca poate pana la urma vor accepta - la mica intelegere:D - sa-i spuna ce anume ii este platit.

Cel mai bine , asa cum ai zis, sa faca o cerere pe care s-o inregsitreze si prin care sa solicite sa i se comunice modul de calcul al salariului.
pai in cazul in care salariile sunt confidentiale se pot face fluturasi si fiecare semneaza in parte, fara sa poata sa traga cu ochiul la salariatii adiacenti din lista statului de plata :)
offtopic
eu primesc banii pe card, dar mi se aduce si fluturas;)

Se pare ca in anumite zone din mediul rural nu se poarta asa ceva #-o..... Se mai poate face o adresa catre Inspectoratul Scolar Judetean, paralel cu sesizarea catre ITM.

Alte discuții în legătură

Intrebare sofia1975 sofia1975 la firma unde lucrez plata salariului se vireaza in card bancar.INtrebarea mea este:nu e nici o prevedere legala prin care obliga angajatorul sa arate ... (vezi toată discuția)
Dovada efectuarii salariilor WonderBoy WonderBoy Buna ziua. Am citit in Codul Muncii urmatoarea: [i] \" Art. 163. - (1) Plata salariului se dovedeste prin semnarea statelor de plata, precum si prin orice ... (vezi toată discuția)
Semnare stat de plata salarii Beauty Beauty Buna ziua As dori sa-mi spuneti daca se poate referitor la semnarea statelor de plata daca este legal si normal ca timp de 1 an de zile sa nu semnezi nici ... (vezi toată discuția)