avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

la firma unde lucrez plata salariului se vireaza in card bancar.INtrebarea mea este:nu e nici o prevedere legala prin care obliga angajatorul sa arate angajatului modul de calcul a salariului ,a impozitelor pe salariu..pentru nu primim fluturas...
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:48, 24 Octombrie 2008
Nu din pacate nu exista nici in Codul Muncii si nici in Contractul Colectiv de munca la nivel national 2007-2010. Puteti doar solicita la Itm o copie de statul de salarii care se depune in copie la aceasta institutie si pe care angajatorul are obligatia sa il pastreze timp de 50 de ani.

Pe site Itm Timis chiar apare expres aceasta obligatie.

[ link extern ]
De asemenea, puteti verifica plata CAS-ului la Casa Teritoriala de Pensii prin solicitarea unui certificat de stagiu de cotizare pentru perioada care va intereseaza.
Plata salariului se dovedeste prin semnarea statelor de plata, precum si prin orice alte documente justificative care demonstreaza efectuarea platii catre salariatul indreptatit.
Statele de plata, precum si celelalte documente justificative se pastreaza si se arhiveaza de catre angajator in aceleasi conditii si termene ca in cazul actelor contabile, conform legii.
Daca salariul se primeste pe card bancar, salariatul trebuie sa aiba posibilitatea sa verifice cum s-a calculat acesta si daca i s-au retinut contributiile legale. Pentru aceasta trebuie sa primeasca un fluturas sau sa aiba acces la statul de plata.
Sigur ca angajatorul trebuie sa ii dea explicatii cu privire la calculul salariului.
Faceti in scris anagajtorului sa va fie aratat modul de calcul al salariului.In caz de refuz puteti face reclamatie la ITM
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2008
adelaida_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fluturas de salariu alanda alanda Sunt invatatoare in mediul rural.Salariul meu intra pe card.Cum pot sti ce salariu si ce sporuri am daca nu mi se elibereaza un fluturas ? Exista o lege ... (vezi toată discuția)
Stat salariu florenta_22 florenta_22 Este obligat angajatorul sa-mi dea statul de salariu,mi-a virat banii pe card am fost 2 saptamani in medical si nu sunt lamurita cu calculul pe care l-a facut ... (vezi toată discuția)
Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)