avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... COMUNICARE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

COMUNICARE

Revin cu rezolvarea cazului prietenei mele.A primit o comunicare in care este specificat ca prin ordonanta de mai sus din data de 14.
10.2010, prin care in temeiul art.249 C.p.p. comb. cu art.11 pct.1 lit.b rap.la art.10 lit.b/1 C.p.p., s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala sub aspectul de infr.prev. de art.208 al.1-209 al.1 lit.e C.p, pentru fapta savarsita vi s-a aplicat sanctiunea cu caracter administrativ a amenzii in suma de 300 lei si ati fost obligat la plata cheltuielilor judiaciare in suma de 50 lei.Asta inseamna ca dupa plata si depunerea dovezii platilor s-a incheiat totul?Iar aceste aliniate C.p.p 208-209 ce inseamna?Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
Irina029, utilizator
Cel mai recent răspuns: Irina029 , utilizator 23:13, 9 Noiembrie 2010
Art. 208 - 209 C.pen, reglementeaza si sanctioneaza infractiunea
de furt.
Sanctiunea aplicata este foarte mica.
Ati avut noroc,
Trebuie sa platiti aceasta amenda.
Prietena a avut noroc. Probabil prejudiciul a fost mic si s-a recuperat. Pentru furt calificat deseori se trimite in judecata.
208 al.1-209 al.1 lit e) c.pen -furt calificat cu agravanta -intr-un loc public.
Partea vatamata poate formula plangere impotriva acestei ordonante, in termen de 20 de zile de la comunicarea ordonantei de scoatere de sub urmarire penala a prietenei dvs.
Daca nu formuleaza , da, prietena dvs. a scapat cu 300 de lei amenda administrativa si 50 lei cheltuieli judiciare.
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Maine o va plati.Astazi a primit comunicarea prin posta.Iara-si noroc ca a gasit-o la cutia postala in timp util , termenul de plata fiind 15 zile, aceasta fiind dispusa in data de 28.10.2010.Prejudiciul a fost de 2 per de incaltaminte in valoare de 420 lei si binenteles recuperat.Chiar ca noroc!Va multumim frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din autoturism - pedeapsa pentru complice perfectlemon90 perfectlemon90 am participat la un furt din autoturism pe timp de noapte in care eu sunt doar complice!nu eu am sustras bunurile din masina!ce pedeapsa pot primi.sunt la ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa alexandra123456 alexandra123456 buna ziua! am o amenda administrativa din decembrie 2012 de 1000 lei pentru furt, bunurile(500 lei) au fost recuperate. Intrebarea mea este: La ce sa ma ... (vezi toată discuția)
Masina furata. inculpatul condamnat. modalitate recuperare prejudiciu . oanalumi oanalumi In 2007 mi-a fost furata masina si mai multe lucruri din masina. In urma proceselor aceasta a fost sentinta: Solutie: În baza art. 208(1) şi (4) şi art. ... (vezi toată discuția)