In luna octombrie pe fluturasul de salariu mi s-a poprit o suma de bani .La intrebarea mea cei de la financiar si contabilitate mi-au dat un raspuns evaziv ,dandu-mi de inteles ca poprirea ar fi imperativa.
Explicatii :
Pe 16 august 2010 din aparatul unei institutii publice s-a desprins o directie care s-a transformat in societate comerciala pe actiuni cu actionar majoritar institutia publica.In perioada cat am fost in institutia publica am facut cerere de concediu de odihna pentru 15 zile .Am dreptul la 25 zile concediu.Mi s-au dat banii pe cele 15 zile si prima de vacanta . La doua luni de la transformare institutia publica a solicitat sa restitui(mai multi angajati) o suma de bani ,ce mi-au fost retinuti fara acordul meu pe statul de plata .Am refuzat sa ridic salariul intrucat nu mi s-au dat explicatii privind aceste retineri ,ba mai mult am solicitat explicatii scrise despre modul de calcul al concediului , primei de vacanta si al "popririi".
Este corect sa mi se opreasca banii fara acordul meu ? In ce conditii se pot face popririle in aceasta situatie ?
Este normal sa vi se opreasca din salariu fara acordul dvs., in conditiile in care s-a constatat ca ati primit din eroare mai mult decat vi se cuvenea.
Dar este de datoria financiarului sa va dea explicatii asupra acestor erori.
Mergand pe principiul de primire de foloase necuvenite, care nefiind din vina dvs. nu puteti fi acuzat de frauda, vor trebui sa fie facute niste reglaje salariale, prin poprirea sumei primite in plus.
Dar, asa cum spuneam, trebuie sa va lamureasca si pe dvs.