avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA cod fiscal
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

cod fiscal

am un teren in proprietate si as vrea sa-mi construiesc o locuinta pe el.intrebarea mea este : am posibilitatea de a beneficia de tva 5% pt constructie cu o firma,conform cod fiscal art 140? mentionez ca am varsta de 52 ani ,sunt vaduva din 2007,am o locuinta din 1984 si nu am mai beneficiat de achizitionarea unei alte locuinte cu tva 5% ?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:50, 10 Noiembrie 2010
cota de 5% se aplica doar in cazul achizitiei de locuinte, nu si in cazul constructiei.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
jester, utilizator
Buna ziua

Parerea mea este ca nu se poate.

Normele la cod prevad :
(7) Cota redusă de taxă de 5% prevăzută la art. 140 alin. (2^1) din Codul fiscal se aplică numai pentru livrarea, astfel cum este definită la art. 128 alin. (1) din Codul fiscal, a locuinţelor ca parte a politicii sociale, respectiv pentru transferul dreptului de a dispune ca şi un proprietar de bunurile prevăzute la art. 140 alin. (2^1) lit. a) - d) din Codul fiscal.

Art 128 alin 1
(1) Este considerată livrare de bunuri transferul dreptului de a dispune de bunuri ca şi un proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 5% pentru constructii mnemonic mnemonic As vrea sa stiu daca masura aplicarii de TVA 5% se aplica asupra pretului unei case care are 119mp utili, 350 mp teren care nu este in proprietatea mea ci este ... (vezi toată discuția)
Tva octavpnt octavpnt Am contractat un apartament ANL si am incheiat un contract de construire la data de 22 octombrie 2008.Pretul este de 59545 euro(inclusiv TVA) si este ... (vezi toată discuția)
5% sau 19% tva la avans pt locuinte alex.basica alex.basica Buna ziua! Urmeaza sa incasez un avans in baza unei promisiuni de vanz-cump pt un ap ce se va incadra in cond. de 5% TVA, trebuie sa emit factura de avans ... (vezi toată discuția)