avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirile pot fi vandute imediat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirile pot fi vandute imediat?

Buna ziua!

Propriu-zis nelamurirea mea se refera strict la ce am rezumat in titlu. Daca cineva tocmai a intrat in posesia unei mosteniri, poate sa o vanda intr-un timp foarte scurt (o luna -doua) ? Am intalnit persoane care afirmau ca exista o lege care sa interzica sa vinzi ceva mostenit la mai putin de un an de la intrarea in posesie. Eu nu am gasit o astfel de lege...exista sau nu?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Monik007 , utilizator 10:51, 10 Noiembrie 2010
nu exista.
Nu exista nimic in acest sens. Bunurile dobandite prin mostenire pot fi instrainate oricand, pentru imobile fiind necesara intabularea prealabila in cartea funciara.
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau o parere obiectiva si mai ales ce sanse am sa nu imi pierd dreptul de proprietate teodosie113 teodosie113 Am mostenit o parte dintr-un imobil de la matusa mea. Aceasta in timpul vietii in anul 1998 a instrainat o parte cca 75% din acest imobil plus intreg terenul ... (vezi toată discuția)
Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)
Instrainare ady492 ady492 se poate dona sau face act de vinzare cumparare fara carte funciara la o cota parte dintr-un imobil mostenit (vezi toată discuția)