avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA amenda 390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

amenda 390

Ma confrunt cu urmatoarea situatie : declaratie 390 nedepusa la trimestrul II 2008.Eu nu le mai conduc evidenta din 1 iulie 2008.Societatea mi-a adus la cunostinta doar acum cateva zile ca declaratia lipseste,ei sustin ca nu au primit o notificare de nedepunere de la finante . Valoarea este imensa ... la ce ma pot astepta ? 2% din valoarea declaratiei,amenda de 12.000 sau 14.000 ron ? Amenda platita in 48 ore,se achita pe jumatate ? Care este raspunderea mea ,daca am aflat abia acum ? Legea s-a schimbat in mai 2009 ... Astept raspunsurile voastre,multumesc !
Cel mai recent răspuns: office.carmen , utilizator 13:09, 10 Noiembrie 2010
1. se va aplica amenda care e mai mare dintre 2% si12-14000 presupun cea de 12.000
2. da, din minimum amenzii
3. Nu conteaza cand a-ti aflat era obligatia dumneavoastra sa o depune-ti, dar aveti contract cu ei sau cim?
Am avut contract de prestari servicii ... 2% este mai mare ... foarte mare ...
Ref la punctul 3: cred ca e discutabil... avand in vedere ca s-a incheiat contractul la 01.07.2008, iar decl 390 avea ca termen 15.07.2008, nu mai avea cum sa o depuna, nemaifiind un contract in vigoare.
Ce ar fi trebuit sa faca, la incheierea contractului, un fel de dare de seama cu ce a ramas neterminat/ nedepus si se refera la perioada cat era sub contract....
dar sunteti sigura ca acea declaratie trebuia depusa ?
Au trecut totusi 2 ani si mai bine de atunci ...
Cred ca ar fi oportun sa cercetati la sediul firmei actele si sa vedeti despre ce e vorba
La vremea aceea parca se depunea doar pentru lic si aic , nu si servicii
Este vorba de achizitie intracomunitara,da,se depunea in 2008 . Nu stiu ce sa mai cred , ma simt atat de aiurea ... Ma intreb,oare nu au fost instiintati de nedepunere ?? Imi vine greu sa cred . Va multumesc pentru raspunsuri .O sa va tin la curent ! Spor la toate,sa va mearga bine,aveti grija cu declaratiile ...mai ales cu nesuferita de 390 !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 394 alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in situatia in care se achizitioneaza bunuri cu factura fiscala, care ulterior s-au vandut cu bon fiscal, ar mai fi necesara depunerea ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratie 394 mariana calin mariana calin Sunt pfa si nu am stiut ca trebuie sa depun declaratia 394. Sunt inregistrata in scopuri de tva din feb. 2008. Ce amenda risc daca depun acum toate ... (vezi toată discuția)
Declaratie 394 hingheru hingheru Buna ziua, Daca am uitat sa depun declaratia 394 , pot lua amenda? am inteles ca ameda este intre 12000 si 14000 ron.Este chiar atat de mult, nu poate fi ... (vezi toată discuția)