Ma confrunt cu urmatoarea situatie : declaratie 390 nedepusa la trimestrul II 2008.Eu nu le mai conduc evidenta din 1 iulie 2008.Societatea mi-a adus la cunostinta doar acum cateva zile ca declaratia lipseste,ei sustin ca nu au primit o notificare de nedepunere de la finante . Valoarea este imensa ... la ce ma pot astepta ? 2% din valoarea declaratiei,amenda de 12.000 sau 14.000 ron ? Amenda platita in 48 ore,se achita pe jumatate ? Care este raspunderea mea ,daca am aflat abia acum ? Legea s-a schimbat in mai 2009 ... Astept raspunsurile voastre,multumesc !
1. se va aplica amenda care e mai mare dintre 2% si12-14000 presupun cea de 12.000
2. da, din minimum amenzii
3. Nu conteaza cand a-ti aflat era obligatia dumneavoastra sa o depune-ti, dar aveti contract cu ei sau cim?
Ref la punctul 3: cred ca e discutabil... avand in vedere ca s-a incheiat contractul la 01.07.2008, iar decl 390 avea ca termen 15.07.2008, nu mai avea cum sa o depuna, nemaifiind un contract in vigoare.
Ce ar fi trebuit sa faca, la incheierea contractului, un fel de dare de seama cu ce a ramas neterminat/ nedepus si se refera la perioada cat era sub contract....
dar sunteti sigura ca acea declaratie trebuia depusa ?
Au trecut totusi 2 ani si mai bine de atunci ...
Cred ca ar fi oportun sa cercetati la sediul firmei actele si sa vedeti despre ce e vorba
La vremea aceea parca se depunea doar pentru lic si aic , nu si servicii
Este vorba de achizitie intracomunitara,da,se depunea in 2008 . Nu stiu ce sa mai cred , ma simt atat de aiurea ... Ma intreb,oare nu au fost instiintati de nedepunere ?? Imi vine greu sa cred . Va multumesc pentru raspunsuri .O sa va tin la curent ! Spor la toate,sa va mearga bine,aveti grija cu declaratiile ...mai ales cu nesuferita de 390 !
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Declaratia 394
alin_bv
Spuneti-mi va rog in situatia in care se achizitioneaza bunuri cu factura fiscala, care ulterior s-au vandut cu bon fiscal, ar mai fi necesara depunerea ... (vezi toată discuția)
Declaratie 394
hingheru
Buna ziua,
Daca am uitat sa depun declaratia 394 , pot lua amenda? am inteles ca ameda este intre 12000 si 14000 ron.Este chiar atat de mult, nu poate fi ... (vezi toată discuția)