avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACTUL DE VANZARE CUMPARARE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACTUL DE VANZARE CUMPARARE?

Problema se prezinta in felul urmator:
1. Mama are 2 fete - eu si sora mea. Amandoua din casatorii separate. Se desparte de ambii soti si ia un al 3 lea, cu care cumpara un apartament. Apartamentul il da unei fete - mie - cu contract de vanzare cumparare cu clauza de habitatie viagera, pe toata durata vietii (traiau amandoi cand s-a facut actul). Sotul moare, iar mama ramane cu mine in casa si am grija de ea. Cu sora cealalta nu mai vorbim nici eu si nici mama de 4 ani. Actul de vazare s-a facut acum 8 ani. Se mai poate ataca de catre cealalta sora a mea? Sau se prescrie dupa o anumita perioada?
Cel mai recent răspuns: IKALIKA , utilizator 09:49, 11 Noiembrie 2010
nu se poate ataca de catre sora dvs
~ Conținut șters la cerere ~
avand in vedere ca nu era tatal niciuneia ditntre cele 2 surori, nu aveati nevoie de consimtamantul surorii dvs la inchierea actului de v-c...la decesul mamei apartamentul va ramane dvs
MULTUMESC pentru raspuns, ma gandeam ca ar putea fi o legatura intre faptul ca nu exista tatal natural in ecuatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, ... Ålesund Ålesund ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager. Cealaltă fiică primise deja în 1995 ... (vezi toată discuția)
Act de vânzare cumpărare intre mine și părintii mei andru1973 andru1973 Buna ziua,am și eu o întrebare ,casa părinților mei (apartament)mi sa făcut act de vânzare cumpărare (în anul 2004)cu clauza cum spune în ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)