avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hidroizolatie etaj IV(ultim)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hidroizolatie etaj IV(ultim)

Un proprietar de la etajul IV a fost nevoit sa repare hidroizolatia (mentionez ca ceilalti 3 si-au facut pe banii lor, neaducand nici un deviz si chitanta, si-au permis ,cred). Cum nu a gasit intelegere , cu toate ca terasa face parte din proprietatea comuna conform art. 44 alin (1) din HG 1588/2007, si-a facut pe banii lui, aducandu-mi devizul si chitanta de achitare la asociatie.Eu am impartit suma de 1760 lei la 5 (apartamentele din verticalitate ) = 352 lei, si am trecut-o pe lista de plata. Scandal , ca trebuia sa opresc la toata lumea! Le-am explicat ca platesc doar cei din verticalitate!! Ti-ai gasit, cand e de dat un ban , multa lume zice ca are dreptate.
Eu zic ca am procedat corect, d-voastra ce spuneti????
Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: patrician , utilizator 21:26, 18 Noiembrie 2010
Nu mai intrebati si faceti cum va taie capul! Noi nu va obligam sa va insusiti punctul nostru de vedere. Ne-ati intrebat, v-am raspuns si daca raspunsul nostru nu va convine ne dati cu firma-n cap ca nu am inteles. Ba am inteles foarte bine!

Faptul ca aveti Dreptul sau atestat de administrator nu ne impresioneaza deloc si nici nu va scuteste de greseli de logica sau de interpretare.

O proprietate comuna e comuna si la bine si la rau...si cand se incaseaza de pe urma folosirii ei, dar si atunci cand se cheltuieste cu reparatia ai....pentru toti proprietarii care o au in proprietate.

Cutume putem sa inventam in fiecare zi, important este sa restabilim respectarea legii, macar acolo unde putem s-o facem si sa nu perpetuam cutume nascute de mintea unora si altora.
D-na Elga50, eu intrebasem de ,,bucatica'' de terasa in speta, cum ar fi corect,
sa-mi dati un sfat, nu sa ma luati cu randuri din Sofocle!!!!
Si vi s-a raspuns sa-i puneti pe toti proprietarii la plata.
Inteleg ca nu va convine aceasta varianta de raspuns....

Chestia cu "Sofocle" e "la pachet" cu raspunsul.
Se vede d-na, ca nu locuiti la bloc. Teoria ca teoria, dar practica ne omoara !!!
Nu ca nu imi convine d-na raspunsul , ca nu am nici un interes , va dati seama , ci pur si simplu, dupa cum v-am spus, doream un sfat pertinent. Multumesc la toti pentru timpul pierdut.
O zi buna !!!
Eu inteleg ca din punct de vedere moral ar exista motive ca repartizarea cheltuielilor sa fie facuta doar la cei de pe scara respectiva. Dar legal nu. Nu intotdeauna ce e moral e si legal. Legal cheluielile pentru lucrarea prezentata trebuie impartite la toti proprietarii. In acest caz legea nu are alta interpretare.
Dumneavoastra puteti sa aplicati legea sau nu. Dar ce veti face in caz ca veti imparti "dupa cum vedeti dvs moral", cheltuielile doar la cei de pe scara respectiva, iar acestia vor refuza sa la achite. Sa-mi aratati mie care instanta de judecata va va da dreptate, in conditiile in care este evident ca repartizarea cheltuielilor nu s-a facut conform legii. ?

Alte discuții în legătură

Bună ziua, aș dori să aflu dacă asociația de propietari ... veronicavera veronicavera Bună ziua, Aș dori să aflu dacă asociația de propietari procedează legal cu plata hidroizolației de pe acoperițul scării, făcută pe jumătate ... (vezi toată discuția)
Repartizare gresita a cheltuielilor? elvisnita elvisnita Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament la etajul 1 dintr-un bloc cu 4 etaje si 20 de apartamente. Acoperisul apartamentului de la etajul 4 (pe ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc Cristina_Silivestru Cristina_Silivestru Buna ziua, de curand mi-am luat un apartament la etajul 4 dintr-un bloc cu 4 etaje, cu acoperis facut de fostii proprietari. In primul an n-am avut nicio ... (vezi toată discuția)