avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hidroizolatie etaj IV(ultim)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hidroizolatie etaj IV(ultim)

Un proprietar de la etajul IV a fost nevoit sa repare hidroizolatia (mentionez ca ceilalti 3 si-au facut pe banii lor, neaducand nici un deviz si chitanta, si-au permis ,cred). Cum nu a gasit intelegere , cu toate ca terasa face parte din proprietatea comuna conform art. 44 alin (1) din HG 1588/2007, si-a facut pe banii lui, aducandu-mi devizul si chitanta de achitare la asociatie.Eu am impartit suma de 1760 lei la 5 (apartamentele din verticalitate ) = 352 lei, si am trecut-o pe lista de plata. Scandal , ca trebuia sa opresc la toata lumea! Le-am explicat ca platesc doar cei din verticalitate!! Ti-ai gasit, cand e de dat un ban , multa lume zice ca are dreptate.
Eu zic ca am procedat corect, d-voastra ce spuneti????
Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: patrician , utilizator 21:26, 18 Noiembrie 2010
D-le Grandanat, nu ati inteles. Nu are nici o treaba o scara cu alta. Fiecare cu treaba ei. Intrebarea era la aceasta scara, (trei proprietari facand hidroizolatia cu nea Gheorghe si cu materiale aduse de nea Gheorghe, nicio factura de materiale, lucrare, nimic. Asta acum 3 ani. Logic si legal , nu avea cum sa opreasca fostul administrator niste bani pe vorbe). Treaba este cu al 4-lea apartament . A facut cu o firma , are deviz, chitanta de achitare, tot. Intrebarea mea era , cum ar fi corect sa se imparta suma din factura? Am intrebat 15 administratori, cred, toti zic ca mine.
Plata in verticalitatea apartamentului.
O zi buna!!!
:offtopic:
Frumoasa performanta cu cei 15 administratori care zic ca dv.!
Daca mai stati pe-aici si tineti subiectul "cald" reusim si noi in cateva luni, poate un an, sa strangem parerea tot atator administratori si presedinti de asociatii si atunci ati putea avea o imagine cat de cat mai sensibila a opiniei publice administrative de blocuri...... ;)
Noi v-am raspuns cum se procedeaza legal, nu dupa ureche. Procedati cum credeti de cuviinta, nu va poate impune nimeni asta. E posibil ca proprietarii de pe scara respectiva sa plateasca si sa n-aveti probleme. Dar v-am intrebat, ce veti face daca unul din ei, sau mai multi vor defuza sa plateasca ? Sau vor plati doar un sfert(cat le revine lor legal) Cum il obligati? Singura metoda disponibila pentru a-i face sa plateasca e instanta. Insa daca dumneavoastra nu ati respectat legea instanta va decide in favoarea lor. Veti ramana atunci si cu cheltuielile de proces pe cap si cu sarcina de a reimparti cheltuieli cu hidroizolatia.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu d-na elga50 , trebuia sa intreb vreo ....50.
Daca d-voastra ati locui la o vila cu inca o persoana (vila in oglinda), deci perete in perete,acoperis comun, si pe partea d-voastra, de pe acoperis , v-ar cadea vreo 20 tigle, ce ati face v-ati duce la vecinul din spate (sau invers) si i-ati cere sa va plateasca si el 10 tigle????=D>#-o

Alte discuții în legătură

Bună ziua, aș dori să aflu dacă asociația de propietari ... veronicavera veronicavera Bună ziua, Aș dori să aflu dacă asociația de propietari procedează legal cu plata hidroizolației de pe acoperițul scării, făcută pe jumătate ... (vezi toată discuția)
Repartizare gresita a cheltuielilor? elvisnita elvisnita Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament la etajul 1 dintr-un bloc cu 4 etaje si 20 de apartamente. Acoperisul apartamentului de la etajul 4 (pe ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc Cristina_Silivestru Cristina_Silivestru Buna ziua, de curand mi-am luat un apartament la etajul 4 dintr-un bloc cu 4 etaje, cu acoperis facut de fostii proprietari. In primul an n-am avut nicio ... (vezi toată discuția)