avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Supralegalizare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Supralegalizare

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare:

Ce acte trebuie supralegalizate pentru infiintarea unui srl cu asociat unic - persoana juridica canadiana? Din cate imi dau seama doar actul de inregistrare al persoanei juridice canadiene, fiind un act oficial. Este corect?


Cu multumiri,
Maria

Cel mai recent răspuns: ContSters17674 , utilizator 10:53, 12 Noiembrie 2010
Am fost tentat sa va zic de apostila, dar am verificat si am constatat ca acest stat nu este membru al Conventiei de la Haga, caz in care, va fi utilizata procedura clasica de supralegalizare.

In ce priveste lista documentelor de supralegalizat, acestea sunt toate documentele intocmite in Canada indiferent de emitent, cum ar fi:
- Actul Constitutiv;
- Certificat eliberat de institutia corespondenta Registrului Comertului (similar unui constatator);
- Certificat de bonitate eliberat de banca firmei mama;
- Hotararea AGA prin care se hotaraste infiintarea unei firme in Romania, desemnarea unui reprezentant, etc
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
Primoris SRL, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns. Cand spuneti actul constitutiv banuiesc ca va referiti la actul constitutiv al societatii canadiene. Corect?

Daca in hotararea AGA este desemnata persoana care va semna actul constitutiv in numele asociatilor canadieni mai este nevoie de un mandat special in acest sens?

Maria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat nastere romanesc pentru copil nascut in canada liviuss5 liviuss5 Buna ziua : atat eu cat si sotia suntem cetateni romani, copilul nostrum s-a nascut in Canada in mai 2014, am sosit in tara toti trei si la Oficiul Starii ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean canadian AndreiMartin AndreiMartin Buna, am decis sa ma casatoresc cu un cetatean canadian. Casatoria va avea loc in Romania dupa care avem sa aplicam pentru permis de sedere pentru ea (fiind ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere al copilului nascut in strainatate TCristina TCristina Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: Suntem o familie de 4 persoane, mama (eu), tatal si unul din copii nascuti in Romania,cetateni romani. Al doilea ... (vezi toată discuția)