GeorDanny a scris:
Lucrez la o firma unde penalizarile au devenit un lucru normal la fiecare salariu ele nu sunt nici`o data mai mici de 50 lei .
Ultima pe care am primit`o fiind in valoare de 1000 lei motivand o greseala de servici ,salariul fiind de 800 lei banii in mana ,
as dorii sa stiu si eu daca firma imi poate imputa ata aceeasta suma cat si o penalizare normala de 50 lei la salariu si cu ce drept mai ales !
Am uitat sa mentionez ca firma :
1.NU da fluturasii de serviciu salariu este scris pe o hartiuta pe care trebuie sa o semnam ,
2.Suntem obligati sa facem si serviciul de noapte de 13ore{20-09} dupa serviciul de 8 pe zii {09-06} daca refuzam sa efectuam orele de noapte suntem penalizati cu 50 lei
3.Suntem obligati sa venim la servici si sambata si duminica 1 saptamana cu 1 saptamana libera
4.Nu am primit nici o copie dupa contractul de munca
Va multumesc anticipat pentru raspuns !!!
Daca nu aveti copie dupa CIM si nici nu semnati un stat de plata cred ca in primul rand trebuie sa va asigurati ca aveti contract de munca legal. Daca banii nu se dau pe card angajatorul ar trebui sa va puna sa semnati un stat ca el sa poata dovedii ca a efectuat plata salariului. Slariul la negru ( sau o parte din el la negru) din care angajatorul opreste cat doreste, ca penalizare, este o practica larga.
Mai intai ar fi bine sa vedeti care este situatia reala si daca sunteti angajata legal.