sora mea a murit intr-un accident de masina in decembrie 2009,mostenitor este fiul sau,ea fiind divortata de sot.bunurile care l-a mostenit fiul sau,minor este un teren extravilan,sa facut succesiunea iar acum el este proprietarul.sora mea era inculpat intr-un dosar penal cu prejudiciu,iar azi am primit o citatie sa se prezinte fiul sau,impreuna cu tutorele la proces.la notariatul unde sa facut succesiunea notara a primit o insiintare ca pamantul este grevat si sa spuna care sunt mostenitoriilegali.ce se intampla acum?ii ia terenul copilului?orice bun care il va dobandi deacum ii va lua instanta pana se acopera prejudiciul?ce sa facem?
Buna ziua !
Daca se stia situatia , trebuie sa se accepte mostenirea sub beneficiu de inventar , ain acest fel fiind protejat ....
Altfel , mastenitorii acceptanti raspund pentru prejudicii si urmeaza a fi urmariti in vederea executarii silite (datoriile defunctei mame) .
Minorii accepta NUMAI sub beneficiu de inventar (art. 19 din decretul 32/1954), astfel incit ei sunt tinuti sa raspunda pentru pasivul mostenirii numai pina la limita activului primit.
Daca mostenirea este deficitara, el nu acopera cu bunirile proprii deficitul mostenirii. Adica se opreste confuziunea dintre patrimoniul succesoral si cel personal.
Altfel spus, daca se mostenesc mai multe obligatii decit drepturi, minorii nu vor fi tinuti sa respunda pentruu ceea ce depaseste activul primit.
Succesiune si datorii
donkey
Buna ziua,
Tatal meu a decedat acum cateva saptamani si se pune problema succesiunii. El era la a doua casatorie, eu fiind fiul sau din prima casatorie. Cea ... (vezi toată discuția)