Am fost asociat unic si adm intr-un srl pana in octombrie 2009, cand 98.85% din partile sociale le-am cesionat unei persoane ( care este momentan administrator), iar eu am ramas doar asociat cu 1.25% ( in urma rugamintii noului administrator am ramas si eu deoarece dansul mai era asociat 100% in alta firma). Azi m-au sunat de la o societate de recuperari creante, in care imi cereau mie ca si asociat sa achit debitul societatii. Este legala cererea? Ce raspunderi am intr-un SRL cu 1.25% parti sociale? Cum pot sa ies din societate? ( in cazul in care nu am gasit pe nimeni cui sa cesionez partile sociale) ?
Nu are dreptul deoarece dumneavoastra nu a-ti participat in firma, administratorului i se poate cere debitul, si numai prin cesiune puteti iesi din firma
Despre ce debit al societatii este vorba?
Cand a fost facuta datoria? In timpul in care ati fost asociatul unic si administrator?Atunci daca ati comis ilegalitati, puteti fi tras personal la raspundere.
Daca a fost facut dupa accea, atunci d-voastra nu mai aveti nimic de a face. Societatea este debitoare, eventual administratorul daca a facut ilegalitati.
Dar daca nu am gasit pe nimeni cui sa ii cesionez partile sociale ce fac? Celalat asociat cu 98% nu mi le poate prelua, deoarece mai este 100% asociat intr-o alta societate. Va multumesc pentru raspuns.