avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare

Buna ziua

De curand am ridicat de la Oficiul postal o somatie de executare silita de la ANAF.
In aceasta somatie este prevazuta suma de 350 lei reprezentand venituri incasate necuvenit in baza unui document transmis de catre Agentia nationala de prestatii sociale.Decizia de debit nu am primit-o niciodata dar in actul de executare silita scrie ca ar fi fost emisa in anul 2005. Am fost la sediul Agentiei pt prestatii sociale sa vad despre ce este vorba si dupa o saptamana de amanari mi-au dat un duplicat dupa decizia de debit din 2005 unde scrie ca s-ar fi intocmit un referat in baza caruia s-a decis sa returnez aceasta suma.Motivatia nu o stiu. La baza ei ar sta un referat pe care nu l-au gasit sa mi-l dea sau nu au vrut sa-l mai caute.Mi-au indicat eventual sa cer la instanta. Din cate banuiesc este vorba despre un ajutor de incalzire pt gaz acordat in 2004.In acea perioada eu nu am avut venituri si nu as fi putut fi exclus de la plata.Deci este o greseala.
Am facut contestatie in termenul legal de 15 zile solicitand anularea titlului executoriu pe motiv de prescriere si ,crezand ca nu voi avea nici un fel de costuri, am specificat in actiune "judecare in lipsa" si "fara cheltuieli de judecata" .
Acum mi-a venit acasa citatia (materia juridica fiind Contencios administrativ şi fiscal) cu termenul de judecata pt ianuarie in care este specificat sa timbrez cu 35.8 lei +timbru j. de 1.5 lei.
1.Pot face o completare in care sa solicit cheltuieli de judecata?
2. Sau sa cer scutire momentan eu nefiind angajat cu carte de munca?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:45, 15 Noiembrie 2010
1.Da, puteti face o completare in acest sens, pana/la primul termen de judecata.
2.Daca aveti dovezi, da, puteti solicita.Daca dovezile sunt convingatoare, instanta va poate scuti de plata taxei de timbru.
www.avocatnet.ro/content/for...

Daca achitati taxa de timbru, impreuna cu timbrul judiciar, depuneti-le prin serviciul Registratura la dosarul cauzei, in timp util, pana la primul termen de judecata.Acelasi sfat si cu privire la precizarea/completarea actiunii (cu sau fara cerere de ajutor judiciar).
Credeti ca voi castiga,va fi anulat titlul executoriu?
contestator a scris:

Credeti ca voi castiga,va fi anulat titlul executoriu?

La o prima vedere..asa de la ultimul etaj al turnului Eiffel (replica din Slobozia) dreptul de a solicita acel debit, nu-mi pare a fi prescris...daca decizia este din 2005 , termenul se calculeaza incepand cu 01.01.2006 deci, cam in ianuarie 2011 ar interveni prescriptia...
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Decizia de debit este din 30.12.2005 iar sesizarea Administratiei Financiare cu privire la urmarirea silita a fost facuta in 30.04.2010 urmand ca 6 luni mai tarziu sa-mi fie comunicat Titlul executoriu.
Conform art.187, al.1 din Legea nr. 19/2000: „Sumele incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale se recupereaza de la beneficiari in termenul de prescriptie de 3 ani.” Acest termen se implinea in anul 2008 dar nu a fost intreprinsa nici un fel de masura pana in prezent asadar dreptul la actiune nu s-a prescris?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
contestator, utilizator
contestator a scris:
Din cate banuiesc este vorba despre un ajutor de incalzire pt gaz acordat in 2004.

Acordarea ajutorul pentru incalzire nu a fost si nu este reglementata prin Legea nr. 19/2000, prin urmare prevederile art. 187, alin. (1) din acest act normativ nu sunt aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit o deciziesi somatie de la casa de pensii nadintamara nadintamara buna, am primit pensie de urmas pana in vara 2008 fiindca am facut doar primul an de facultate apoi renuntand la studii. acum cateva zile am primit o somatie ... (vezi toată discuția)
Returnare pensie urmas(drepturi necuvenite) miriamcj miriamcj Buna ziua -am fost beneficiara unei pensii de urmas incepand cu anul 2003; -in 16 iulie 2007 m-am angajat cu contract de munca. Veniturile realizate impuneau ... (vezi toată discuția)
Debit rezultat in urma recalcularii pensiei Elidor Elidor Tatal meu in varsta de 86,5 ani , veteran de razboi , foarte bolnav, fara capacitate locomotorie, a primit de la Casa pensiilor Sect.2 o noua decizie cum ca in ... (vezi toată discuția)