avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neatentie sau incompetenta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neatentie sau incompetenta?

Buna seara. Va supun atentiei un caz cel putin ciudat. Un grup de cca 15 inculpati judecati in stare de libertate au solicitat, majoritatea, schimbarea interdictiei de a nu parasi localitatea de domiciliu cu cea a interdictiei de a nu parasi tara. Unul sau doi dintre acestia au solicitat, insa, permisiunea schimbarii domiciliului dintr-o localitate in alta, intrucat, in timpul arestarii preventive, familiile lor s-au mutat, din diferite motive, aceasta implicand si inscrierea copiilor la alte scoli, in a doua localitate, depunand documente in acest sens.
Instanta s-a pronuntat, definitiv, prin respingerea cererilor de schimbare a interdictiei de a nu parasi localitatea de domiciliu cu cea a interdictiei de a nu parasi tara, fara sa distinga pe cei din cea din a doua categorie (cu schimarea domiciliului, dupa familie). n
Cum poate fi sanctionat un asemenea magistrat care a dat dovada de una din cele doua din titlu, fara nici un fel de dubiu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:48, 11 Noiembrie 2010
care e greseala?
In functie de natura faptelor si probabil ,in functie de personalitatea si participatia inculpatilor la savarsirea faptei/faptelor,hotararea luata de magistrat poate fi legala.
Necunoscand mai multe date despre obiectul cauzei,despre starea de fapt si cea de drept retinuta in actul de acuzare(rechizitoriu)este greu sa se pronunte cineva
Deoarece am o cu totul alta pregatire profesionala, imi expun urmatorul punct de vedere: cei putini (parca doi din multi) NU au solicitat decat aprobarea schimbarii domiciliului, intelegand, sub declaratie, ca trebuie sa se supuna acelorasi interdictii ca in hot. initiala. Cum a fost posibil sa nu li se aprobe "schimbarea interdictiei de a nu parasi loc. de domiciliu cu cea de a nu parasi tara", ceea ce nu au solicitat?
Revin la intrebarea din finalul postarii.
Multumesc
Faptul ca nu va convine solutia nu insamna neaparat ca magistratul este incompetent! Nu exclud posibilitatea ca acesta sa fi gresit, dar cred ca mai important este sa se caute solutii pentru rezolvarea problemelor inculpatilor, nu sa se arunce vina asupra judecatorului!
De altfel, nimeni nu ii opreste pe inculpati sa faca o noua cerere pe care sa o motiveze si mai temeinic.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

Totusi, tratarea superficiala, de catre magistrat, a solicitarilor, nu in mod distinct, (vezi diferenta intre cele doua cereri vizavi de solutia generalizata), ar fi de luat in considerare si sanctionata, nu numai de bunul simt. Intrebarea mea era " prin ce proceduri poate fi solicitata sanctionarea unui judecator in cazul in care solicitantul presupune o lipsa de profesionalism a aceluia?

Alte discuții în legătură

Complicitatea la furtul calificat ContSters291111 ContSters291111 Ce sanse are o persoana acuzata de complicitate la furtul calificat, care este intr\'un grup infractional ,sa fie eliberata dupa ce a fost arestata preventiv ... (vezi toată discuția)
Rejudecare propunere de arestare preventiva ayahuasca ayahuasca credeti ca este posibil ca o instanta de recurs, care solutioneaza recursul inculpatului impotriva incheierii instantei de fond prin care s-a dispus arestarea ... (vezi toată discuția)
Elib.sub control judiciar tayson tayson buna seara. in cursul cercetarii judecatoresti,persoana fiind arestata,ce putem cere(cu mai multe sanse de reusita)obligatia de a nu parasi localitatea sau ... (vezi toată discuția)