avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exceptia nulitatii recursului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exceptia nulitatii recursului

am avut un proces la judecatorie pentru niste penalitati neplatite la asociatie, obligatie in fapt prescrisa. Totusi instanta mi-a respins cererea reconventionala si in mod ciudat, instanta a dat cistig de cauza asociatiei, care fara a notifica sau soma , neexistind nici o dovada a intreruperii prescriptiei la dosar, a avut cistig de cauza.
Am depus recursul declarativ in termen, insa motivarea recursului am prezentat-o in ziua recursului. Nu am stiut ca trebuie sa fi trimis motivarea mai inainte, iar instanta mi-a dat un termen, spunindu0mi sa pregatesc apararea privind exceptia de nulitate a recursului pentru nemotivare. Totodata, in citatia trimisa , s-a cerut si dovada achitarii taxei de timbru , care nu fusese fixata inca.
Intrebarea e, daca ma poate ajuta cineva cu un sfat cu privire la acest aspect si daca nu mai am nici o sansa, cred ca achitarea taxei de timbru e inutila. Va rog sa ma ajutati. Va multumesc din suflet!!!
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 10:31, 14 Noiembrie 2010
motivati instantei de recurs ca nu aveti pregatire juridica asa cum a spus si Dl. avocat @athe si precizati ca prin motivele recursului invocati o nulitate absoluta de ordine publica ce poate fii invocata si in fata instantei de recurs si anume exceptia prescriptie dreptului de a cere penalitati!!!
Va multumesc pt raspuns. E vorba despre niste penalitati impuse de asociatie, penalitati care fac obiectul plingerii lor, aferente perioadei 2003-2009. In toata aceasta perioada , eu nu am primit niciodata vreo notificare din partea lor , si nu putem vorbi de o eventuala intrerupere a cursului de prescriptie printr-o plata la penalitati. Intr-adevar, am platit numai cheltuielile pt intretinere, si nu intotdeauna la zi, dar e totusi un debit separat si nu poate fi considerat unul accesoriu, atita timp cit el rezulta , sau ar trebui sa rezulte din plata de catre asociatie a majorarilor catre furnizorii de utilitati. Au depus de la asociatie , in instanta o hotarire a asociatiei prin care stabilesc ei in 2000, penalitati la intretinere de 0.2% pe zi. Eu sunt sigur ca au dreptul sa faca asta dar, mai cred ca ar fi trebuit sa aiba o anexa la acea hotarire care sa cuprinda numele si prenumele persoanelor care au hotarit asta in sedinta statutara, o serie de buletin sau un cnp, neputind cred lua in calcul aceasta hotarire care cred ca poate fi legala numai daca intruneste niste conditii de fond si forma.
curiozitate: asociatia este de proprietari sau de locatari?
au facut dovada ca au platit acele penalitati la furnizori?
taxa de timbru? parca nu se achita la astfel de litigii ati verificat in legea 230/2007?
in timpul procesului s-a facut vorbire despre legea 114/96 republicata, h.g. 400, hg. 1588?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
ctynn, utilizator
asociatia este de proprietari.Este vorba de un recurs, deci eu ca si recurent trebuie sa platesc aceasta taxa de timbru. Nu au facut dovada platii de penalitati la furnizorii de utilitati. Intrebarea mea era legata doar de faptul ca am motivat recursul tirziu. ceea ce m-a adus in situatia exceptiei de nulitate a recursului.
de la ce data este: "... de proprietari"?

Alte discuții în legătură

Se prescrie o datorie dupa 3 ani ? cameliaf cameliaf IN februarie 2005, mai multor locatari ni s-au anulat niste penalizari la intretinere. Care este baza legala pe care sa o invoc, acum ( oct 2008 ), cand mi se ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru Statescu Statescu Buna ziua! O sentinta civila anuleaza \\"ca netimbrata actiunea. Cu drept de recurs, in termen de 15 zile de la comunicare\\". Legea spune ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Recurs respingere contestatie pv rovinieta - instanta nu a tinut cont de motivare! ionpopescu2007 ionpopescu2007 Buna seara, am neglijat plata taxei de drum si am circulat fara rovinieta pana cand am primit prima amenda, abia in acea zi mi-am amintit ca nu am rovinieta ... (vezi toată discuția)