avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare ASOCIATIA PARINTILOR
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare ASOCIATIA PARINTILOR

Buna seara! Va rog, daca puteti sa ma alutati intr-o problema destul de importanta. Am dori sa infiintam Asociatia Parintilor elevilor scolii noastre, o asociatie non-profit. Vrem ca si cadrele didactice si parintii sa doneze acei 2 % din impozit acestei asociatii, pentru a ne putea desfasura activitati cat mai placute pentru elevi, avand baza materiala necesara. Va rog, daca puteti, sa ne ajutati cu un sfat! Care ar fi pasii de urmat? Multumesc!:)
Cel mai recent răspuns: ingrijorata , utilizator 12:36, 1 Aprilie 2011
In primul rand trebuie sa va constituiti si autoriza Asociatia, aici aveti doua variante:
- va descurcati singuri pe baza informatiilor de pe internet sau
- va angajati un avocat pentru toata operatiunea de constituire si autorizare, cu posibilitatea de a va asigura consultanta juridica de specialitate pe parcursul desfasurarii activitatii dvs, achitand un onorariu.
Momentan si eu sunt membru fondator intr-o asociatie care urmeaza sa se infiinteze. Sunt foarte multe ghiduri pe internet, si pot recomnada, cel putin ca punct de pornire, desi sunt foarte comprehensive urmatoarele:

[ link extern ]

[ link extern ]

Atunci cand folositi totusi un ghid, trebuie sa aveti grija la schimbarile care au avut loc de la ultima actualizare (in special la sume). De exemplu suma ce constitue patrimoniul momentan este cel putin egala cu un salariu brut, si anume 600 RON.

Pentru a beneficia de cei 2%, (bineinteles dupa ce ati terminat intreaga procedura de infiintare), tot ce trebuie sa faceti este sa-i rugati pe cei ce doresc sa completeze formularul cu datele de identificare ale asociatiei (denumire, CUI, cont bancar) si sa-l depuna la Administratia Finantelor Publice de care apartin cel tarziu pe 15 mai. Insa tineti cont de faptul ca banii intra in cont destul de greu, la cateva luni dupa terminarea campaniei.

Mi se pare o initiativa foarte buna, si destul de inovatoare! Sincer nu m-as fi gandit la o asemenea solutie pentru atragerea de fonduri.

Va urez mult succes!
Buna ziua,


Am citit solicitarea dvs legat de infintarea asociatiei parintilor.As fi dorit sa stiu, practic, cum ati procedat in cele din urmA ? ati apleta la un jurist ? Cat a costat si in cat timp ati rezolvat?Ce acte au fost necesare ? Va intreb aceste lucruri pentru ca acum si gradinita noastra doreste sa puna bazele unei astfel de asociatii si m ar ajuta sfatul dvs!imi puteti trimite raspunsul dvs si pe mail resurseoffice@yahoo.com.Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Totul despre deschiderea unei asociatii umanitare Gabriela0506 Gabriela0506 As dori si eu sa stiu tot demersul pentru a deschide o asociatie umanitara avand ca scop ajutorarea famililor nevoiase in ce priveste asigurarea unei locuinte? (vezi toată discuția)
Infintare asociatie de ovine si bovine Ionut-Clonta Ionut-Clonta Ma intereseaza sa aflu care sunt costurile de infintarea a unei asociati, tinand cont ca actele voi umbla eu personal sa le fac doar actul constitutiv si ... (vezi toată discuția)
Srl sau srl-d ? alexduma alexduma Buna ziua , sunt student in anul III si a-si dori sa infintez un srl/srl-d , am studiat info de pe internet dar multe dintre ele sunt vechi si mai rau ma ... (vezi toată discuția)