avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 10
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 10

Am cumparat in 97 un apartament cu legea112 pe care l-am intabulat in acelasi an.In 2007 am scos din CF interdictia de instrainare intrucat au trecut cei 10 ani de la cumparare.De curand am aflat ca s-a depus o notificare de catre fostul proprietar in 2006, in baza legii 10 si ca a fost solutionata de catre primarie in 2007 prin emiterea unei decizii de despagubire din Fondul proprietatea care nu a fost contestata de catre cel care a depus notificarea.Intrebarea mea este cum pot sa stiu daca aceasta hotarare este definitiva sau o mai poate contesta?Si alta nedumerire a mea este ca eu am aflat pur si simplu intamplator de notificare nefiind informata asupra existentei ei...este posibil asa ceva?Exista vreo posibilitate ca fostul proprietar sa mai revendice apartamentul in natura dupa ce a acceptat despagubirea din fondul Proprietatea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ancamaia , utilizator 13:57, 18 Februarie 2008
1. in aceasta problema orice dispozitie emisa de catre primarie poate fi contestata la sectia civila a tribunalului in circumscriptia caruia se afla unitatea detinatoare in termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia.
avand in vedere ca ati precizat faptul ca problema fostului proprietar a fost rezolvata in 2007, ar fi trebuit sa existe pe rolul instantei un dosar in conditiile in care acesta ar fi contestat dispozitia.
2 in aceste conditii, va puteti deplasa la Tribunal, serviciul registratura unde sa intrebati daca exista pe rolul instantei un dosar avand ca obiect contestatie pe Legea 10/2001 si contestator fostul proprietar.
nu ar trebui sa intampinati probleme in conditiile in care stiti numele fostului proprietar, deoarece in prezent exista un sistem informatizat ECris, iar functionarul tribunalului nu trebuie decat sa introduca numele respectivei persoane in calculator
3. daca nu a contestat in instanta dispozitia primariei in termenul precizat mai sus, nu mai poate sa revendice nimic.
Daca fostul proprietar a acceptat despagubiri de la fondul proprietatea, nu mai poate solicita restituirea in natura a imobilului.
Oricum, dvs. fiind cumparatori de buna credinta, cred ca primaria, care avea obligatia sa-i despagubeasca pe acesti proprietari , prin decizia de solutionare le/a propus despagubiri in echivalent, acesta fiind si motivul pt.care s-a ajuns la fondul proprietatea..
Multumesc pt.raspunsuri.M-ati mai linistit..pentru ca intrasem in panica..afland de chestia asta din pura intamplare.
Mai am o intrebare...daca exista vreo actiune in instanta nu trebuia sa fiu cumva anuntata?Sau nu mi se inscria in CF vreo restrictie ? Poate intrebarile mele sunt purile ,dar chiar n-am mai avut de a face cu tribunale pana acum...
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 10/2001 - contestatie marius012 marius012 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, a fost emisa o notificare pe baza Legii 10/2001 catre PMB. PMB a raspuns in 2007 cu o dispozitie de primar prin ... (vezi toată discuția)
In cf apare teren mai mare decat am in realitate andreai andreai Buna ziua, as dori sa aflu care este procedura de recuperare sau de despagubire in cazul in care mie in CF imi apare un teren cu suprafata mult mai mare ... (vezi toată discuția)
Termen de asteptare - legea 10/2001 noiklosa noiklosa Buna ziua, In cazul in care Primaria unei localitati raspunde la o petitie, spunand ca nu (mai) are terenuri disponibile pentru retrocedare in echivalent cf ... (vezi toată discuția)