avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sau act de V.C. ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sau act de V.C. ?

Buna seara. Va rog respectuos sa ma ajutati in a-mi clarifica o situatie: posed in tara o casa . deoarece nu am copii as dori sa o las nepotelului meu ( 10 ani) dar sa intre in posesia ei dupa decesul meu. As dori ca aceasta casa sa nu poata fi vanduta nici dupa aceea ci sa o foloseasca doar el. Parintii lui sunt divortati iar relatia mea cu fratele nu este buna. Va intreb: daca decesul meu ar surveni inainte ca nepotelul sa implineasca 18 ani , fratele ar avea dreptul sa faca ce vrea cu casa?. Nu as vrea sa beneficieze fratele de nimic ( dar cumnata in acest caz chiar daca sunt divortati?) Sotul imi spune sa fac testament dar din cate observ nu este tocmai bun. Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:35, 11 Noiembrie 2010
Multumesc foarte mult! Prin urmare raman la prima mea varianta si anume contract de V.C. si cum spuneti dvs cu drept de abitatie viager. Varianta cu testamentul apartine sotului meu, el spunand ca se poate schimba oricand in situatia in care s-ar presupune ca nepotul, influentat ,ar putea avea comportament nedemn in ceea ce ma priveste. ( ca ex: parintii lui ,adica fratele si cumnata ,au fost in stare ,cu tertipuri ,sa se foloseasca de boala si moartea fetitei lor pt a lua bani din stanga si din dreapta pt a-i folosi apoi pt interesele lor personale fara sa gandeasca macar ca totusi le-a ramas un copil minunat de care sa se ocupe). Dar riscuri exista ....
Ultima varianta a mesajului dvs ar fi ,dupa parerea mea, o utopie. Din experienta dvs stiti bine la ce ma refer: daca sange din sangele tau te loveste la ce te poti astepta de la altii.
Va doresc tuturor toate cele bune!
Parerea mea: testamentul este varianta cea mai buna. Dar, mai este o problema, si sotul dvs. intra la succesiune.

In legatura cu vanzarea catre nepot, cum spune colega noastra @romascanu nu se se stie ordinea inmormantarilor. Daca se intampla ceva cu nepotul dvs. (scuzati ca pun si un lucru rau inainte) parintii vor intra la succesiunea lui.

Cred ca trebuie sa va mai ganditi.
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil minor roxana_dido roxana_dido CUM ANUME POATE UN PARINTE, PROPRIETAR AL CASEI FAMILIEI SA LASE MOSTENIRE COPILULUI SAU MINOR CASA, FARA A PUTEA ATACA APOI ACEL ACT?MENTIONEZ CA SOTII NU MAI ... (vezi toată discuția)
Soluție pentru oferirea de bunuri imobile nepoților: cadou/donație, sau moștenire? KleopatraK KleopatraK Bun gasit stimati avocati! Numele meu este Cleopatra K., sunt din Galati si am 40 de ani. Sunt convinsä cä timpul d-strä este limitat si totusi realizand ... (vezi toată discuția)