avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... comunicare hotarare divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

comunicare hotarare divort

Pe 25 octombrie 2010 am divortat prin acord, as vrea sa stiu termenul si modalitatea prin care voi intra in posesia hotararii de divort si daca, in cazul divortului prin acord, aceasta este definitiva si irevocabila.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:25, 11 Noiembrie 2010
Hotarea este definitiva si irevocabila din ziua pronuntarii, insa nu se comunica. Verificati dv. la arhiva judec.daca este redactata si faceti o cerere ulterior pentru a intra in posesia ei.
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
Cabinet Avocat Serghie Daniela Cristina, Avocat
Hotararea care se pronunta in cererile de divort intemeiate pe acordul partilor sunt definitive si irevocabile in ceea ce priveste divortul, insa cu privire la nume ( cerere accesorie) hotararea este atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare., deci hotararea se comunica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare divort mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna ziua! Am teminat procesul de divort in data de 13.11.2012. As dori sa stiu in cat timp imi vine hotararea de divort si daca pot sa o ridic mai devreme de ... (vezi toată discuția)
Redactarea sentintei in cazul unui divort prin acord anyana2000 anyana2000 Mentionez ca ultimul proces a fost in data de 10 mai.Procesul a fost prin acordul partilor, a ramas in pronuntare in inca nu mi s-a dat sentinta redactata ... (vezi toată discuția)
Motive ptr urgentarea termenului de pronuntare divort ContSters173666 ContSters173666 dupa cererea de divort cu acordul partilor fara copii,termenul de pronuntare este dupa 6 luni...ce pot face sa urgentez acest termen la judecatorie.ce motiv ... (vezi toată discuția)