avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... membri de sindicat concediati???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

membri de sindicat concediati???

ar putea sa mi spuna cineva care sunt organele de conducere intr un sindicat???
ma confrunt cu o problema : scretarul trezoriei al sindicatului societatii unde lucrez urmeaza sa fie concediat in temeiul art.65 Cm. Insa presedintele sindicatului vine cu o adresa in care spune ca secretarul face parte din organele de conducere ale AGA sindicat.........e posibil???
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 19:05, 16 Februarie 2008
CM spune asa:
Art. 223. - (1) Reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale sindicatelor li se asigură
protecţia legii contra oricăror forme de condiţionare, constrângere sau limitare a exercitării funcţiilor lor.
(2) Pe toată durata exercitării mandatului, precum şi pe o perioadă de 2 ani de la încetarea
acestuia reprezentanţii aleşi în organele de conducere ale sindicatelor nu pot fi concediaţi pentru motive
care nu ţin de persoana salariatului, pentru necorespundere profesională sau pentru motive ce ţin de
îndeplinirea mandatului pe care l-au primit de la salariaţii din unitate.
(3) Alte măsuri de protecţie a celor aleşi în organele de conducere ale sindicatelor sunt prevăzute
în legi speciale şi în contractul colectiv de muncă aplicabil.

Art. 65 se refera la conditiile concedierii din motive ce nu tin de persoana salariatului.
Teoretic ar fi posibil. Practic trebuie studiat modul de numire ale in conducerea sindicatului, adica sa fie recunoscuta la nivel general si nu invocata pentru a se evita aceasta concediere.
organele de conducere ale AGA sindicat sunt anexa la o decizie a Judecatorie............
insa intrebarea mea este: secretarul trezoriei face parte din organele de conducere ale AGA sindicat????
daca exista o decizie in acest sens de ce nu?
Daca in statutul sindicatului printre organele de conducere se afla si secretarul trezoreriei, atunci da, face parte.

In anexa la actele necesare acordarii personalitatii juridice, la judecatoriei, se duce Tabelul cu membrii organelor de conducere a sindicatului.
wow...........stai ca m ai bulversat de tot.................pai daca i asa...asta ar insemna ca si secretarul AGA al societatii face parte din organel de conducere???
pai eu "spera" ca doar presedintele si vicepresedintele de sindicat fac parte din organele de conducere.dar acum.............

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului melcu79 melcu79 Angajatorul se foloseste de aceasta formula pentru a face concedieri. Acelasi angajator a mascat concedierile colective sub aceeasi formula si nu a platit ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca - nulitatea absoluta ContSters83715 ContSters83715 1) Daca pierd la tribunal litigiul de munca atunci in recurs la curtea de apel pot invoca si alte exceptii de procedura anume "nulitatea absoluta" prevazuta de ... (vezi toată discuția)
Criterii disponibilizare colectiva cris-gabi cris-gabi Buna seara, am rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea problema: eu si sotul meu suntem angajati la aceeasi societate. Am fost anuntati ca urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)