ar putea sa mi spuna cineva care sunt organele de conducere intr un sindicat???
ma confrunt cu o problema : scretarul trezoriei al sindicatului societatii unde lucrez urmeaza sa fie concediat in temeiul art.65 Cm. Insa presedintele sindicatului vine cu o adresa in care spune ca secretarul face parte din organele de conducere ale AGA sindicat.........e posibil???
CM spune asa:
Art. 223. - (1) Reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale sindicatelor li se asigură
protecţia legii contra oricăror forme de condiţionare, constrângere sau limitare a exercitării funcţiilor lor.
(2) Pe toată durata exercitării mandatului, precum şi pe o perioadă de 2 ani de la încetarea
acestuia reprezentanţii aleşi în organele de conducere ale sindicatelor nu pot fi concediaţi pentru motive
care nu ţin de persoana salariatului, pentru necorespundere profesională sau pentru motive ce ţin de
îndeplinirea mandatului pe care l-au primit de la salariaţii din unitate.
(3) Alte măsuri de protecţie a celor aleşi în organele de conducere ale sindicatelor sunt prevăzute
în legi speciale şi în contractul colectiv de muncă aplicabil.
Art. 65 se refera la conditiile concedierii din motive ce nu tin de persoana salariatului.
Teoretic ar fi posibil. Practic trebuie studiat modul de numire ale in conducerea sindicatului, adica sa fie recunoscuta la nivel general si nu invocata pentru a se evita aceasta concediere.
organele de conducere ale AGA sindicat sunt anexa la o decizie a Judecatorie............
insa intrebarea mea este: secretarul trezoriei face parte din organele de conducere ale AGA sindicat????
wow...........stai ca m ai bulversat de tot.................pai daca i asa...asta ar insemna ca si secretarul AGA al societatii face parte din organel de conducere???
pai eu "spera" ca doar presedintele si vicepresedintele de sindicat fac parte din organele de conducere.dar acum.............